Surt tap i dramatisk kamp

Brann jaktet seiersmålet, men måtte i stedet se Rosenborg score kampens eneste mål.

Det endte så surt som det kunne. Brann var best og fortjente seieren, men så rettferdig var ikke fotballen denne kvelden. David Akintola fikk kneet på ballen på bakerste stolpe bare to minutter før ordinær tid var over, og dermed var det trønderne som kunne feire på Stadion.

Det nyttet ikke med to sene spissbytter i Azar Karadas og Henrik Kjelsrud Johansen på overtid, for Rosenborg holdt unna og vant 1-0. I garderoben satt svært skuffede Brann-spillere og følte seg snytt etterpå.

Tett og hardt fra start av

Det var skikkelig temperatur fra første duell på Stadion i storkampen søndag kveld. Begge lags spillere trøkket til og viste enorm vilje. Brann var nær scoring, men det var Rosenborg også. Lagene gikk likevel til pause uten at noen fant veien til nettmaskene.

Håkon Opdal var solid i målet da David Akintola var nær ved å få fri bane mot mål innledningsvis. Ti minutter senere var Petter Strand nær for Brann, før RBKs Akintola var frempå igjen før trønderne uten å lykkes.

Men kampen hadde nerve i hver eneste duell, og på tribunene forsøkte nesten 15.000 tilskuere å fyre opp lagene så godt de kunne. De ble frustrerte til tider, på dommeren og forspilte sjanser, men støttet laget til siste spilleminutt.

Nå tar Eliteserien pause frem til 15. juni når FK Haugesund er motstander på bortebane.

Brann - Rosenborg 0-1 (0-0)

Eliteserien. Brann Stadion, 14.956 tilskuere. Dommer: Tore Hansen, Feda IL. Gult kort: Vegar Hedenstad, Rosenborg.

0-1: David Akintola (88.)

Brann (4-3-3): Håkon Opdal - Taijo Teniste, Bismar Acosta, Vito Wormgoor, Thomas Grøgaard (Henrik Kjelsrud Johansen fra 90.) - Amer Ordagic, Ruben Yttergård Jenssen, Petter Strand - Gilli Rólantsson (Gilbert Koomson fra 86.), Daouda Bamba (Azar Karadas fra 90.), Veton Berisha.

Rosenborg (4-3-3): André Hansen - Vegar Hedenstad, Tore Reginiussen, Even Hovland, Birger Meling - Mike Jensen, Marius Lundemo (Anders Trondsen fra 76.), Anders Konradsen - Yann-Erik de Lanlay (Pål André Helland fra 80.), Alexander Søderlund, Babajide David Akintola.