Surt hjemmetap mot Vålerenga

Tidlig straffescoring ved Kristoffer Barmen hjalp ikke. Vålerenga slo tilbake med to scoringer på straffespark og slår Brann 2-1.

Det ble straffenes aften på Brann Stadion i kveld. Alle scoringene kom fra ellevemetersmerket. Til slutt var det gjestene som trakk det lengste strået.

Men det startet svært lovende for Brann. Allerede før to minutter var spilt kom Robert Taylor på et nydelig raid langs venstrekanten. Han spilte ballen videre til Gilbert Koomson, som fikk avsluttet fra god posisjon. Vålerenga-keeper Kristoffer Klaesson fikk imidlertid slått skuddet til hjørnespark.

Og corneren resulterte i en stor mulighet for Brann. Brann-kaptein Daniel Pedersen møtte ballen på første stolpe. Fra kloss hold headet han ballen i stolpen og ut. Uflaks for dansken.

Straffe for og imot

Men Brann skulle likevel få den første scoringen.

I det 9. minutt fikk Bamba tildelt straffespark etter en duell inne i Vålerengas straffefelt. For øvrig Branns første straffespark i sesongen. Kristoffer Barmen var like sikker som han pleier å være. 1-0 til Brann.

Brann fikk blod på tann og skapte mye i løpet av den første halvtimen. I det 14. minutt gikk Barmen i bakken etter en duell med Klaesson. Denne gangen vinket dommer Svein Oddvar Moen spillet videre.

Åtte minutter senere var Taylor igjen på farten med nok et flott raid på venstrekanten. Ballen endte hos Daouda Bamba. Avslutningen fra Brann--spissen gikk imidlertid utenfor.

Etter en halvtimes spilt skulle Vålerenga få sin først straffe. Et innleggsforsøk fra Vålerengas høyreside traff Taylor på armen. Svein Oddvar Moen peker nok en gang på straffemerket. Denne gangen var det Vålerenga som kunne avslutte fra ellevemeteren. Bård Finne skjøt via Håkon Opdal og i mål. Utligningen er et faktum.

Ny straffe like etter pause.

Omgangen ebbet ut i 1-1. Lagene hadde såvidt kommet ut på banen igjen da Svein Oddvar Moen enda en gang dømmer straffespark. I en duell mellom Ruben Kristiansen og Vålerengas Mattihas Vilhjalmsson går sistnevnte i bakken. Ny straffe. Bård Finne satte den sikkert i nettet. Gjestene oppe i 2-1.

Brann hadde mye av spillet resten av omgangen, men fikk problemer med å spille gjennom et lavtliggende Vålerenga-forsvar. Nærmest utligning var innbytter Jon-Helge Tveita, som var først på ballen på et frispark fra Branns høyre side. Ballen strøk imidlertid like utenfor Klaessons høyre stolpe.

Vålerenga var ikke ufarlige på kontringer i 2. omgang, men flere scoringer ble det ikke. Brann taper 1-2.

Kampfakta
Brann - Vålerenga 1-2 (1-1)

Eliteserien fotball, menn. 12. runde. Marienlyst, 200 tilskuere. Dommer: Svein Oddvar Moen, Haugar SK..

Gule kort: Robert Taylor, Brann. Felix Horn Myhre, Ousmane Camara og Kristoffer Klaesson, Vålerenga.

1-0: Kristoffer Barmen (9. str.)
1-1: Bård Finne (30. str.)
1-2: Bård Finne (47. str.)

Brann (4-3-3): Håkon Opdal – Petter Strand, Ole Martin Kolskogen, Vegard Forren, Ruben Kristiansen (Thomas Grøgaard fra 70.) – Amer Ordagic, Daniel Pedersen (Fredrik Haugen fra 60.) , Kristoffer Barmen – Gilbert Koomson, Daouda Bamba (Erlend Hustad fra 70.), Robert Taylor (Jon-Helge Tveita fra 60.)

Vålerenga (4-3-3): Kristoffer Klaesson - Christian Borchgrevink, Jonathan Tollås Nation, Ivan Näsberg (Benjamin Stokke fra 46.), Felix Horn Myhre - Magnus Lekven, Fredrik Oldrup Jensen, Osame Sahraoui -  Aron Dønnum (Deyver Vega frfa 75.), Mattihas Vilhjalmsson, Bård Finne (Ousmane Camara fra 81.)