Surt hjemmetap mot Odd

For første gang siden pandemien startet fikk Brann lov til å ha mer enn 600 tilskuere på Stadion. Det ble likevel ingen fest for hjemmelaget da Brann gikk på et 1-3-tap for Odd.

Førsteomgangen var sjansefattig. Ingen av lagene klarte å sette voldsomt preg på kampen. Gjestene fikk de to første store sjansene ved Mushaga Bakenga og Conrad Wallem, men ingen av dem klarte å få ballen i mål.

I det 37. minutt gikk Moonga Simba på et solid raid langs Branns høyre side. Svensken kom seg til skuddhold, men avslutningen gikk dessverre over.

Bare to minutter senere kom Brann til sin største sjanse. Filip Delaveris danset rundt med sine gamle lagkamerater på venstrekanten. Innlegget var presis, og Simba klarte å komme seg løs fra sin oppasser. Dessverre gikk skuddet igjen over.

Omgangen ebbet ut uten at noen av lagene fikk hyll på byllen.  Et resultat som var greit utfra spill og sjanser.

Straffe og baklengs

Mens førsteomgangen var et stort gjesp, ble andre omgang desto mer dramatisk. Lagene hadde bare vært ute på banen i fire minutter da Mushaga Bakenga falt i duell med Vegard Forren. Dommer Tom Harald Hagen pekte på straffemerket til store protester fra Brann-leiren. Det hjalp lite, Bakenga tok selv straffen som han satte sikkert i mål.

Brann jaget utligning, og i det 64. minutt gjorde Simba et nok en gang et strålende forarbeid. Avslutningen fra Mathias Rasmussen gikk imidlertid via en spiller og like til side for målet.

Odd doblet ledelsen, men Brann svarte

I stedet skulle det bli nok en Odd-scoring. Brann løftet opp presset i sin iver etter å score. Det førte til at Bakenga kom gjennom alene mot Eirik Holmen Johansen i det 72. minutt. Den rutinerte spissen gjorde ingen feil her heller, og doblet ledelsen til Skienslaget.

Like etter scoringen gjorde Brann et trippelbytte, og det skulle betale seg nesten umiddelbart.

I det 81. minutt sto Simba nok en gang for kreativiteten da han spilte gjennom Kasper Skaanes langs høyrekanten. Innlegget fra Skaanes var presist, og en av innbytterne, Jon-Helge Tveita, headet Brann inn i kampen igjen fra kloss hold. 1-2 og ny spenning i oppgjøret!

Bakenga punkterte kampen

Etter scoringen til Tveita jaget Brann nok en gang etter utligning. Og igjen ble Brann straffet for det. I en duell mellom Ole Martin Kolskogen og Bakenga falt førstnevnte. Odd-spissen fikk dermed komme alene mot Holmen Johansen, og trønderen var også her sikker foran mål.

1-3: Bakenga (88.)

8. serierunde. (kamp 9 for Brann) Eliteserien. Brann Stadion. 3193 tilskuere. Dommer: Tom Harald Hagen, Brandval IL. Gult kort: Joshua Kitolano, Odd. Ole Martin Kolskogen, Brann

Brann (4-3-3): Eirik Holmen Johansen - Ole Didrik Blomberg (Jon-Helge Tveita fra 74.), Kristoffer Barmen, Vegard Forren (Ole Martin Kolskogen fra 74.), Ruben Kristiansen  - Petter Strand, Mathias Rasmussen, Kasper Skaanes (Thomas Grøgaard fra 84.) (Niklas Jensen Wassberg fra 90.) - Moonga Simba, Daouda Bamba, Filip Delaveris (Daniel Pedersen fra 74.)