Surt bortetap mot Vålerenga

Brann gikk på et surt 0-2-tap borte mot Vålerenga søndag.

Bortekamp mot Vålerenga har bestandig vært en vanskelig nøtt å knekke for Brann. Det ville seg ikke i år heller.

Mot slutten av kampen fikk Brann til en sluttspurt som kunne sikret scoring og poeng. Slik gikk det ikke, og hvis man ser kampen under ett, var det ikke ufortjent at det var Vålerenga som stakk av med seieren.

Amin Nouris scoring tidlig i 2. omgang ble avgjørende.

Det startet for så vidt greit. 1. omgang var jevnspilt og sjansefattig. Brann forsøkte å ta initiativet fra start, og fikk også produsert flere farligheter foran motstanders mål i innledningen. Det varte ikke lenge før spillet jevnet seg ut, og vertene viste at de ikke ønsket å la Brann få styre kampen.

Det var også Vålerenga som sto for oppgjørets første ordentlige sjanse. Den kom en halvtime ut i kampen. Tidligere Brann-spiller Bård Finne fikk god plass til å lade kanonen cirka 20 meter fra Branns mål. Skuddet hans gikk like til side for Samuel Sahin-Radlingers høyre hjørne.

Fire minutter senere fikk Brann omgangens største sjanse. Og den var stor. Gilbert Koomson gjorde en nydelig forsering på Branns høyre side. Innlegget var presis, og nådde Gilli Rolantsson på motsatt side. Færøyingen fikk til en god avslutning via bakken, men Vålerenga-keeper Adam Larsen Kwarasey fikk slått ballen ut til siden.

Omgangen ebbet ut til 0-0. Et greit resultat ut fra spill og sjanser. Brann begynte best, men Vålerenga viste at de absolutt var med på notene.

Scoringen endret kampbildet

Det startet også jevnt i 2. omgang. Både Brann og Vålerenga virket friske, og det lå an til en jevn fight ut kampen. Så endret ting seg. I det 56. minutt fyrte Amin Nouri av et hardt skudd utenfor Branns 16-meter. Samuel Sahin-Radlinger var på ballen, men skuddet gikk likevel i mål.

1-0 til Vålerenga. Nå måtte Brann jage utligningen.

Målet endret kampbildet. Vålerenga fikk blod på tann og skapte flere store muligheter i de neste 20 minuttene. Brann hadde nok med å avverge flere scoringer imot, og slet med å skape målsjanser selv.

Alle mann frem

Helt mot slutten av kampen fikk Daniel Braaten en stor mulighet til å utligne etter et nydelig fremspill av Brann-kaptein Vito Wormgoor. Ballen gikk dessverre like utenfor.

I stedet økte hjemmelaget til 2-0 på overtid. Innbytter Felix Horn Myhre utnyttet at Brann sendte alle mann i angrep og kom helt gjennom Brann-forsvaret.

Alene mot Sahin-Radlinger lobbet han ballen enkelt over Brann-keeperen og i mål. 2-0 til Vålerenga og kampen var definitivt over.

Det endte med et forsmedelig bortetap, og nå ligger rødtrøyene på 2. plass i Eliteserien, to poeng bak Rosenborg.

Vålerenga - Brann 2-0 (0-0)

1-0: Amin Nouri (56.)
2-0: Felix Horn Myhre (90.)

20. serierunde. Eliteserien. Intility stadion. 11.759 tilskuere. Dommer Rohit Saggi, SBK Drafn. Gult kort: Fredrik Haugen og Daouda Bamba (Brann), Samuel Adekugbe (Vålerenga).

Vålerenga (4-2-3-1): Adam Larsen Kwarasey - Amin Nouri, Jonathan Tollås Nation, Ivan Näsberg, Samuel Adekugbe - Daniel Fredheim Holm, Mohammed Abu - Chidera Ejuke (Enar Jääger fra 90.), Erik Israelsson (Felix Horn Myhre fra 90.), Bård Finne (Magnus Grødem fra 79.) - Peter Godly Michael.

Brann (4-3-3): Samuel Sahin-Radlinger - Taijo Teniste (Daniel Braaten fra 46.), Vito Wormgoor, Bismar Acosta, Thomas Grøgaard - Fredrik Haugen, Kristoffer Barmen, Peter Orry Larsen (Ruben Yttergård Jenssen fra 61.) - Gilbert Koomson, Steffen Lie Skålevik (Daouda Bamba fra 69.), Gilli Rolantsson.