Styrker trenerteamet rundt herrelaget

Brann har ansatt Daniel Nordheim Pedersen (32) som analytiker i trenerteamet til A-laget for herrer.

Annonse:

– Jeg hadde en guttedrøm om å spille for Brann da jeg var liten, så det er stort for meg å nå bli en del av trenerteamet her, sier 32-åringen til brann.no. 

Han kommer fra Sotra, har spilt i 2. divisjon i løpet av sin spillerkarriere og skal bidra med sin kompetanse på analyse rundt Branns lag i Eliteserien. Han har signert en avtale som gjelder ut 2024. 

Verdens beste spillere og Arsenal

Nordheim Pedersen har en mastergrad i coaching og idrettspsykologi. Som en del av utdanningen reiste han rundt i Europa og analyserte hvordan verdens beste spillere innhentet informasjon før de mottok ballen. Han så på spillere som Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Xavi og Luka Modric, for å nevne noen. 

Etter at masteroppgaven var ferdig jobbet han med et prosjekt tilknyttet Arsenal i ett år, der han jobbet med analyser til Arsene Wenger. 

– De siste årene har jeg jobbet i Norsk Toppfotball i forskjellige roller. I tillegg har jeg også vært analyseansvarlig for alle aldersbestemte landslag i NFF, analytiker for U21-landslaget og assistenttrener i Grorud, sier Nordheim Pedersen. 

Han begynner i Brann 8. februar, og vil da reise til Marbella der Brann er på treningsleir. 

– Jeg vil bidra med min kompetanse på analyse, i tillegg til å hjelpe resten av teamet med alt annet i forbindelse med både trening og kamp. Jeg ser frem til å bli kjent med spillerne og komme ut på feltet med dem, sier han om sin rolle i trenerteamet. 

I tillegg til analyse av motstandere, vil Nordheim Pedersen også fokusere på analyse av eget lag og det individuelle fra spiller til spiller. 

Lokal forankring

Brann-trener Eirik Horneland ser frem til å få inn en ny ressurs i trenerteamet. 

– Daniel gir oss enda bedre bredde i kompetansen i teamet. Han er en kunnskapsrik og fin gutt, som er sulten og ambisiøs. I tillegg til å ha sterk kompetanse, er han lokal. Vi er veldig opptatt av å ha lokal forankring i både spillergruppen og støtteapparatet, sier Horneland. 

– Vi er glad for at Daniel blir en del av trenerteamet vårt. Vi har ønsket og styrke oss på det analytiske, og samtidig ønsket å få inn en ekstra ressurs. Det har vært veldig mange oppgaver på teamet som er der i dag, og med de ekstra utfordringene vi får med returen til Eliteserien var dette viktig for oss å få på plass, sier sportslig leder, Jimmi Nagel Jacobsen.  

Annonse fra Eliteserien: