Styrker E-sport-satsingen med Playwell

Sportsklubben Brann og E-sport-gründerne i Playwell har signert en samarbeidsavtale for å styrke den videre satsningen på E-sport.

Annonse:

Playwell er en E-sport-klubb fra Bergen med eget gamingsenter midt i Bergen sentrum. I tillegg til å være en E-sport-klubb har de E-sportsakademi, arrangementer og tiltak for elever som står i fare for å droppe ut. For at Brann skal kunne satse videre på et høyt nivå, er Playwell en naturlig partner å samarbeide med. I tillegg til sin profesjonalitet deler Playwell og Brann like tanker og verdier.  

Felles samfunnsansvar 

- Vi ønsker at Vestlandet skal få det feteste gamingmiljøet, og samtidig skape en arena der alle er inkludert. Mange faller utenfor organisert idrett, og gjennom gaming kan vi skape en arena der alle skal få være med, uavhengig av alder og ambisjonsnivå. Det er veldig viktig å ta barns interesser på alvor, og ikke undergrave gaming som noe negativt. 

- Sammen med Brann kan vi skape en felles arena og øke forståelsen for spilling som en positiv aktivitet, og samtidig ta et felles samfunnsansvar ved å skape et inkluderende miljø, sier Constandino Leiva, daglig leder i Playwell, til Brann.no. 

Playwell bilde
Slik ser årets eFotball-drakt ut. Foto: Brann.no

Brann har drevet med E-sport i snart to år, og deltatt i tre sesonger av Altibox eSerien. Nå vil klubben, i tillegg til den sportslige satsningen, ta samfunnsansvar gjennom gaming. 

- Det er mange gode grunner til at Brann er involvert i E-sport, forteller leder for marked, kommunikasjon og samfunnsansvar i Brann, Therese Andvik Rygg, til Brann.no, og fortsetter: 

- Klubben ser alltid etter nye muligheter for ut utvikle seg og styrke vår posisjon som en innovativ og framtidsrettet klubb. I tillegg ser vi at mange unge faller utenfor organisert idrett, og at man gjennom spilling skaper seg en sosial plattform. Sammen med Playwell, ønsker vi å skape en arena der alle er inkludert, fortsetter Andvik Rygg. 

- Brann sin kompetanse innen toppidrett løfter Playwell sin satsing på spillerutvikling, samtidig som Brann drar nytte av Playwell sin erfaring og kompetanse innenfor gamingmiljøet. Nå er behovet for trygge, sosiale møteplasser for barn og ungdom ekstra stort. Derfor ønsker vi å forsterke tilbudet, samtidig som vi gir foreldre og andre voksenpersoner mer innsikt og forståelse for oppsidene med E-sport, sier Christina Sundli-Härdig, styremedlem i Playwell.

Gjør tiltak allerede nå

Som to konkrete tiltak vil Brann og Playwell derfor arrangere en online FIFA-turnering og et webinar i samarbeid med eFotball-partnerne til Brann. Turneringen vil være åpen for alle som ønsker, så lenge det er ledig plass. Webinaret vil være rettet mot foresatte og aktive spillere for å øke forståelsen, kunnskapen og samtidig styrke viktigheten av spilling. 

Altibox eSerien starter opp igjen allerede tirsdag 10. november. Da møter vi Glimt, Viking og Kongsvinger. Mer informasjon kommer.

Følg Brann eFotball på Instagram og Twitter

 

Annonse fra Eliteserien: