Straus blir Bayern München-trener

Brann og Bayern München er enige om en avtale som gjør at Brann-treneren Alexander Straus gir seg i Brann, og tar over som trener for den tyske storklubben.

Annonse:

– Jeg vil takke Alexander for en fantastisk innsats som trener i Brann. Dette var en stor mulighet for han, og et kompliment til oss som klubb at en av verdens største klubber viste interesse for vår trener, sier sportslig leder for SK Brann Kvinner, Olli Harder.

Straus trener Brann-laget til og med cupkampen mot Arna-Bjørnar på Stadion, onsdag 15. juni kl. 19.00. Da tar kvinnelaget ferie, og neste kamp i Toppserien er først i starten av august.

– Gjennom ferien skal vi jobbe med å få på plass en ny hovedtrener, og vi vil bruke den tiden det tar på å finne den beste løsningen, sier Harder. 

Straus trente Sandviken, nå Brann, til sitt første seriegull i 2021. Fra 2022 gikk klubben inn i Brann. Straus trente også Sandviken i Toppserien i 2018, og han har vært landslagstrener for aldersbestemte kvinnelandslag. I tillegg har han hatt trenerjobber i Nest-Sotra og Strømsgodset.

– Jeg vil takke Brann og gamle Sandviken Toppfotball for en fantastisk tid. Nå har jeg fått en mulighet jeg ikke kunne si nei til, og jeg ønsker Brann lykke til med resten av sesongen og Champions League-kvalifiseringen til høsten, sier Alexander Straus.

Spørsmål fra media rettes til sportslig leder for SK Brann Kvinner, Olli Harder +44 7768 897424. Han er tilgjengelig på telefon fra klokken 12.00-14.00.

Alexander Straus er tilgjengelig for å møte media på Stadion klokken 13.30. Media melder fra til Thomas Brakstad på 93018811 dersom man ønsker å komme på Stadion.

Annonse fra Obos-ligaen: