Storseier mot opprykkskandidat

Brann 2 uten fire G18-landslagsspillere slo til med en knallsterk borteseier mot opprykksjagende Fyllingsdalen.

Laget fra Dalen ville overtatt tabelledelsen med seier mot Brann 2 i kveld. Det begynte også svært bra for de lilla. I det 17. minutt stanget hjemmelagets Kaspar Bergset ballen kontant i mål, etter pasning fra tidligere Brann-spiller Kjetil Kalve.

1-0 til Fyllingsdalen, og på det tidspunktet var det fortjent at de tok ledelsen.

Brann 2 var ikke ufarlige i 1. omgang, men det var hjemmelaget som skapte mest og det var ingenting å si på at de holdt 1-0-ledelsen til pause.

Utligning rett etter pause

Det skulle ikke ta lang tid fra dommeren blåste kampen i gang igjen til Brann 2 utlignet. I det 46. minutt rullet rødtrøyene opp et flott angrep på venstresiden. Håkon Gjerstad så muligheten til å stikke inn i bakrommet med et strålende løp. Han slengte foten frem i riktig øyeblikk og sendte Brann tilbake i kampen med sin andre scoring på to kamper.

1-1. Og det skulle bli mye mer.

Brann 2 stilte uten Markus Olsen Pettersen, Emil Kalsaas, Eirik Moldenes, Halldor Stenevik og Marius Bildøy i kveld. Til gjengjeld var laget forsterket med Azar Karadas, Henrik Kjelsrud Johansen og Peter Orry Larsen fra A-stallen.

Det var Larsen som sørget for mer Brann-jubel i det 67. minutt. Brann slo kontra etter et angrep fra hjemmelaget. Joachim Sæle Westrheim kom seg fri på Branns høyreside. Han slo et hardt innlegg foran mål. Kjelsrud Johansen var akkurat litt for sen til å nå ballen, men det spilte ingen rolle, for på bakerste stolpe slengte Peter Orry Larsen frem foten sin og skled inn 2-1-målet på nydelig vis.

Nå var kampen snudd. Brann var i ledelsen med under 30 minutter igjen av kampen.

Målshow i 2. omgang

Fyllingsdalen hadde ikke gitt opp, og på stillingen 1-2 hadde de en avslutning i stolpen. Men i kveld handlet det meste om Brann 2.

I det 75. minutt gjorde Andreas Mjøs en aldeles strålende enkeltmannsprestasjon der han forserte forbi flere ledd før han sendte ballen videre til Orry på venstrekanten. Nordfjordingen fant en umarkert Kjelsrud Johansen foran mål. Mannen fra Gjøvik bredsidet ballen enkelt i mål.

3-1 til Brann 2, og hjemmelaget har begynt å miste håpet om poeng i denne kampen.

Det skulle gå fra vondt til verre for Fyllingsdalen. Fire minutter før slutt var Brann 2 i angrep nok en gang. Innbytter Aune Heggebø, som bare hadde vært på banen i fem minutter, kriget til seg ballen midt i hjemmelagets straffefelt. Han fant til slutt Larsen, som på elegant vis løftet ballen opp i nettaket. 4-1 til Brann 2!

Kampen endte til slutt med 4-2 til Brann 2, etter at Nils-Erik Engen, med fortid i Brann 2, ga hjemmelaget et trøstemål på overtid. Det gjorde ingenting.

Brann 2 er nå oppe på 5. plass med 37 poeng, tre poeng bak Viking 2 på plassen over. Nå handler det om å se oppover på tabellen.

Fakta

Fyllingsdalen – Brann 2 2-4 (1-0)
23. serierunde Norsk Tipping-ligaen avd 4. Varden Amfi. 310 tilskuere. Dommer: Michael Szajnfeld, Flaktveit Idrettsklubb. Gult kort: Andreas Mjøs og David Tufta (Brann 2)

1-0: Kaspar Bergset (17.)
1-1: Håkon Gjerstad (46.)
1-2: Peter Orry Larsen (67.)
1-3: Henrik Kjelsrud Johansen (75.)
1-4: Peter Orry Larsen (86.)
2-4: Nils-Erik Engen (90.)

Brann (4-3-3): Emil Harloff - Nicholas Marthinussen, Sindre Austevoll, Azar Karadas, Håvard Foldnes - Håkon Gjerstad, Andreas Mjøs, Peter Orry Larsen - Joachim Sæle Westrheim (Aune Heggebø fra 81.), Henrik Kjelsrud Johansen, David Tufta (Mikael Baisotti fra 90.).