Storseier mot Djurgården

Mot de regjerende svenske mestrene var Brann klart best og vant hele 4-1. Daouda Bamba, Gilbert Koomson og Marcus Mehnert scoret målene.

Kampen startet aldeles forrykende for Branns vedkommende. Allerede etter tre minutter lå ballen i nettet. Et strålende innlegg fra Taijo Teniste fant veien til Djurgården-feltet. I kamp med to svenske forsvarere var Daouda Bamba sterkest da han headet ballen til side for Djurgårdens norske keeper Erland Tangvik. 1-0 til Brann!

Doblet ledelsen

Spillet var jevnt etter den tidlige scoringen. Djurgården fikk et par halvsjanser i løpet av det første kvarteret, men Brann var også farlige, spesielt når spillet ble vendt mot høyre. Og det var nettopp det som skjedde da Bamba doblet ledelsen i det 25. minutt. Daniel Pedersen slo en nydelig pasning til Fredrik Haugen som var fri på høyrekanten. Haugen ville ikke være noe dårligere, og slo til med et aldeles strålende innlegg mot Bamba som kom i full fart mot Djurgårdens mål. Bamba møtte ballen på første touch. Bang! 2-0 til Brann. En nydelig scoring.

Djurgården skulle komme tilbake. Syv minutter etter Branns andre mål reduserte hjemmelaget ved spissen Emir Kujovic etter en fin soloraid av venstreback Jonathan Augustinsson. Omgangen så lenge ut til å ebbe ut med 2-1 til Brann, men det ville Gilbert Koomson ikke ha noe av. Nytt innlegg fra høyre nådde Bamba på motsatt side. Branns ivorianer nølte ikke ett sekund og avsluttet knallhardt mot mål. Djurgårdens keeper reddet skuddet men måtte gi retur. Der sto Koomson og banket ballen i nettaket. 3-1! Det ble også pauseresultatet.

Mehnerts første for Brann

2. omgang ble mindre målrik, men likevel bunnsolid sett med Brann-øyner. Rødtrøyene kontrollerte det meste av spillet og klarte i tillegg å skape flere gode overgangsmuligheter. I stedet for at Djurgården spilte seg inn i kampen igjen, punkterte Brann kampen i det 67. minutt. Robert Taylor spilte gjennom innbytter Marcus Mehnert med en genial pasning. Mehnert, som bare hadde vært på banen i et par minutter, var iskald foran keeper. 4-1! Mehnert med sitt første mål for Brann.

Resten av omgangen ble preget av mange bytter hos begge lag. Men Brann var heller ikke ufarlige i denne perioden. Både Koomson, Mehnert og Mikal Berg Kvinge var centimetere fra å score både en og to ganger.

Det ble imidlertid ikke flere scoringer. Brann vinner 4-1 mot de regjerende svenske mestrene.