Storseier mot Arna-Bjørnar

Det ble storseier i første kamp med Olli Harder som hovedtrener. Brann vant 6-0 i bergensderbyet mot Arna-Bjørnar.

Det har historisk sett vært jevne bortekamper mot Arna-Bjørnar, men onsdag kveld var det Brann-dominans fra start til slutt på Arna Idrettspark. Syv minutter var spilt da Tuva Hansen dro seg innover i feltet og fant Nora Eide Lie foran mål. Hun satte ballen sikkert ned i hjørnet, og Brann ledet 1-0.

Presset fra Brann fortsatte, og etter 23 minutter kom kveldens andre scoring. Denne gangen kom innlegget fra motsatt kant, og Therese Sessy Åsland banket ballen i mål fra kloss hold. Ni minutter senere var det Signe Gaupset sin tur til å score. Maria Brochmann la ballen fint igjen til Gaupset, som plasserte ballen lekkert ned i det venstre hjørnet. 3-0!

Noen minutter før pause kom det fjerde målet. Rakel Engesvik kom seg rundt på venstresiden og førte ballen mot mål. Istedenfor å avslutte selv, serverte hun ballen til Brochmann, som fikk en enkel jobb med å sette inn 4-0. Det ble også pauseresultatet.

Den andre omgangen var bare fire minutter gammel da Engesvik igjen viste sine offensive kvaliteter. Denne gangen valgte hun å gå for avslutning selv, og satte ballen kontant i det nærmeste hjørnet.

Midt i omgangen kom kampens siste scoring, og det var nok også den fineste. Hjørnesparket fra høyre ble slått flatt opp til Åsland, som stod klar på hjørnet av sekstenmeteren. Hun tok med seg ballen og banket den opp i det lengste hjørnet. Dermed stod det 6-0 til Brann.

Det er også verdt å nevne at nysigneringen Tameka Yallop fikk debuten sin i andre omgang. Den 31 år gamle midtbanespilleren spilte de siste 20 minuttene.

Brann står nå med 13 seiere, én uavgjort og ett tap etter 15 kamper, og leder serien med fem poeng ned til Rosenborg på andreplass. Det er tre kamper igjen av grunnspillet i Toppserien, og den første av de tre er allerede på søndag. Da kommer Lyn på besøk til Stemmemyren. Kampstart er klokken 15.00. Billetter til den kampen finner du her.