Stenevik sikret poeng for Brann 2

Brann 2 lå under med 1-3, men hentet seg opp og klarte 3-3 mot Spjelkavik i 3. divisjon.

Brann 2 så ut til å gå på sitt andre tap for sesongen i kampen mot Spjelkavik søndag, men hentet seg inn igjen.

Halldor Stenevik var tilbake etter landslagsoppholdet i EM-sluttspillet med G17-landslaget. Fra A-laget deltok også Steffen Lie Skålevik, Markus Olsen Pettersen, Kasper Skaanes og Vidar Ari Jónsson.

Marius Bildøy hadde kampens første sjanse da han avsluttet fra skrått hold, men keeperen reddet.

Bortelaget tok ledelsen etter drøye kvarteret. Et langt innkast ble stusset videre inn i feltet før Dalhus fikk ekspedert ballen i mål. Stillingen til pause var 0-1 til gjestene etter at Brann hadde mye ball, men liten effekt resten av omgangen.

Det unge Brann-mannskapet utlignet til 1-1 ved Even Vetås før det var spilt ti minutter av 2. omgang, men så kom det to kjappe mål fra gjestene.

Spjelkavik får straffe etter 58 minutter. Dommeren mener Austnes ble sparket i halsen. Sunde satt ballen sikkert forbi Pettersen i Brann-buret.

Deretter gikk det bare fire minutter før bortelaget scoret igjen. En dødball ble stusset videre mot mål, Pettersen måtte gi retur og Edøy kriget ballen i mål.

Brann 2 kjempet seg inn igjen i kampen. Først ved Håkon Gjerstad som scoret sikkert etter at han mottok ballen i feltet.

Deretter ble det Brann sin tur å prøve seg fra straffemerket. Halldor Stenevik gjorde ingen feil og sikret dermed et poeng for hjemmelaget.

Brann 2 ligger nå på 6. plass i Norsk Tipping-ligaen avdeling 4 med åtte poeng. Sotra leder avdelingen med 13 poeng.

Lagets neste kamp spilles fredag 19. mai borte mot Fjøra på Fosshaugane Campus. Det er dagen før A-laget spiller mot Sogndal på samme arena.

Brann 2 - Spjelkavik 3-3 (0-1)

0-1: Knut-Idar Skjelten Dalhus (16.)
1-1: Even Hepsø Vetås (53.)
1-2: Benjamin Skulstad Sunde (str. 58.)
1-3: Trond-Håkon Lie Edøy (62.)
2-3: Håkon Giæver Gjerstad (67.)
3-3: Halldor Østervold Stenevik (str. 72.)

5. serierunde Norsk Tipping-ligaen avdeling 4. Nymark Kunstgress 04. 50 tilskuere. Dommer: Vebjørn Nord Haugland, Eid IL. Gult kort: Trond-Håkon Lie Edøy, Spjelkavik.

Brann 2: Markus Olsen Pettersen - Vidar Ari Jónsson (Viljar Alvin Birkeland fra 46.), Jonas Tillung Fredriksen, Normann Misje Roman, Håvard Arefjord Foldnes - Andreas Mjøs (Kasper Skaanes fra 46.), Andreas Fantoft, Halldor Stenevik - Even Vetås, Steffen Lie Skålevik (Håkon Giæver Gjerstad fra 61.), Marius Bildøy (Eirik Opheim Moldenes fra 86.).

Det er fremdeles noen billetter igjen til 16. mai-kampen mot Sandefjord.