Sparebanken Vest og Trond Mohn finansierer historisk Brann-løft

Sportsklubben Brann får 86 millioner kroner i støtte fra SPV og Trond Mohn. Pengene skal brukes til å bygge hybridgressbane inne på Stadion og på treningsfeltene. Det gjør at både herre- og kvinnelaget vil spille sine kamper på Stadion i løpet av 2024.

Annonse:

– Dette er en stor dag i Sportsklubben Branns historie, og endelig får vi gjort et skikkelig løft på treningsfasilitetene som har vært for dårlige i flere tiår. I løpet av neste år vil både herre- og kvinnelaget spille sine hjemmekamper på Stadion og dette hadde ikke vært mulig uten den fantastiske støtten fra SPV og Trond Mohn, sier daglig leder i Brann, Christian Kalvenes. 

Gressmatten på Stadion har vært moden for utskifting i mange år, og treningsbanene på gress har ikke vært av god nok kvalitet. Med støtten fra SPV og Trond Mohn skal det nå legges hybridgress både inne på Stadion og på de to gressbanene på Nymark utenfor Stadion. Inne på Stadion skal også varmekablene og vanningsanlegget oppgraderes. 

Like muligheter  

Hybridgress er naturgress som er forsterket med en andel kunstgress, og alle toppklubber i Europa spiller på dette underlaget. Det føles og oppleves som en gressbane, men med en andel kunstgress i banedekket tåler underlaget mye mer bruk enn en vanlig naturgressbane. 

Branns medlemmer har vedtatt at Brann skal spille på gress, og at klubben skal ha både herre- og kvinnelag. Oppgraderingen av både gressmatten på Stadion og treningsbanene gjør at begge lag i fremtiden kan spille sine hjemmekamper på Brann Stadion. 

– Dette er et historisk løft for Brann og kvinnefotballen i Norge. Nå samler vi hele Brann-familien på ett sted. Vi er svært takknemlige for at Sparebanken Vest og Trond Mohn er med og gjør dette mulig, sier styreleder i Brann, Aslak Sverdrup. 

SPV og Trond Mohn går inn med 43 millioner hver, noe som utgjør 86 millioner kroner totalt. 
 

Støtten til Brann henger tett sammen med Jenter-Vil-Mer-initiativet, som Sparebanken Vest i høst lanserte sammen med NHH, SK Brann, Sogndal Fotball og Arna-Bjørnar. Initiativet er et felles løft for jentefotballen på Vestlandet, for å utjevne ulikheter i tilbudet til gutter og jenter. Hittil har Sparebanken Vest delt ut seks millioner kroner til over 300 lokale jentelag. 

– Dette handler om å skape like muligheter for kvinnelige og mannlige fotballspillere og er et viktig signal til alle unge jenter som drømmer om å nå langt innenfor verdens mest populære idrett. De skal kjenne at vi tror på dem og at vi tar drømmene deres på alvor. Dette er et løft som vil bli lagt merke til også utenfor Vestlandet, sier konsernsjef i Sparebanken Vest, Jan Erik Kjerpeseth. 

Fotball er så mye mer

Trond Mohn har lenge støtten breddefotballen og har et stort hjerte for ungdommene som vokser opp. 

– Fotball er så mye mer enn det som skjer på banen. Vi trenger alle forbilder og jo bedre herre- og damelaget til Brann er, jo bedre blir ungdommene som vokser opp. Vi er utrolig stolte av Brann og det er ingen annen by som har den samme entusiasmen som Bergen, sier Trond Mohn.

Dette løftet er historisk og fotballpresident Lise Klaveness sier følgende:

– Som liten drømte jeg om å spille i Brann-drakt. Det rakk jeg aldri. I dag kan jenter heldigvis både drømme og få muligheten til å spille i den røde drakten på Branns stadion. Med dette historiske løftet får vi en reell likestilling ved at jentene nå både kan spille kamper på stadion og ha samme treningsfasiliteter. En reell likestilling mellom lagene, like muligheter for jenter og gutter til å drømme om Brann-spill. Dette er ikke bare et løft for hele vestlandsfotballen. Med disse grepene setter Brann en ny standard for hele norsk fotball.  

5676_A-100_Situasjonsplan_Rev.png

Dette skjer nå 

I planen ligger det altså nye hybridgressbaner, inne på Stadion og på to baner utenfor på Nymark. Allerede uken etter siste seriekamp på Stadion, som spilles søndag 26. november mot Bodø/Glimt, starter arbeidet inne på Stadion. 

Der skal det graves opp og legges nye varmekabler og vanningsanlegg – i tillegg til at det legges hybridgress som skal være klart til starten av april. Planen er at kvinnelaget skal spille sine kamper fast på Stadion i løpet av første halvår neste år. 

Utenfor Stadion starter man med den ene gressbanen, som skal få forbedret drenering, nytt vanningsanlegg og hybridgress. Når dette er ferdig vil man gjøre det samme på den andre gressbanen. 

Brann ønsker også å bygge en liten tribune tilhørende den nye kunstgressbanen som Bergen kommune skal bygge på grusbanen på Nymark. Dette slik at Brann 2 kan spille sine kamper utenfor Stadion og ikke på Varden slik det er i dag. 

– Uten velviljen fra Bergen kommune og byrådet, samt den utrolig støtten fra SPV og Trond Mohn hadde vi ikke fått til å samle klubben på denne måten, sier Branns daglige leder, Kalvenes. 

Men først av alt, og før alt kan iverksettes, skal saken opp til behandling på et ekstraordinært årsmøte. Innkalling til det vil komme i løpet av dagen, torsdag 16. november, og årsmøtet vil avholdes torsdag 30. november. 

 

Annonse fra Eliteserien: