Solid seier på Stemmemyren

Brann vant 3-0 over Stabæk på Stemmemyren. Nå kan gullet i sluttspillet sikres i Trondheim neste helg.

Brann tok initiativet fra start av og var det klart beste laget på Stemmemyren. Etter seks minutter kom den første store sjansen. Marit Bratberg Lund sitt innlegg fra venstre hadde retning mot Maria Brochmann foran mål. En Stabæk-spiller kom først på ballen og satte den nesten i eget nett, men Stabæk-keeper Sunniva Skoglund vartet opp med en god redning.

Seks minutter senere kom kampens første scoring. Lund kom seg ned til dødlinjen og slo den over til Cecilie Redisch Kvamme på bak i feltet. Hun tok ballen ned på brystet og banket den ned i hjørnet på volley. En nydelig scoring!

Midt i omgangen kunne Therese Sessy Åsland ha doblet ledelsen. Avslutningen hennes fra seksten meter snek seg like utenfor stolpen.

Fem minutter før pause fikk hun scoringen sin likevel. Brann spilte seg nydelig opp på høyresiden med Redisch Kvamme. Hun fant Lisa Naalsund i feltet, som sendte ballen videre på tvers over til Åsland. Hun fikk en enkel jobb med å sette inn 2-0 til Brann!

Brann skapte flere store sjanser i minuttene før pause. Den største sjansen fikk Maria Brochmann, da hun fikk skutt fra kloss hold. En god blokkering i Stabæk-forsvaret hindret ny scoring. Dermed stod det 2-0 til pause på Stemmemyren, men ledelsen kunne fort vært større.

Andre omgang startet i samme spor som den første, med et Brann-lag som enkelt spilte seg gjennom Stabæk-forsvaret. Gudmundsdottir, Naalsund og Bratberg Lund kom til gode sjanser, men fikk ikke ballen i mål i starten av omgangen.

Brann-presset roet seg ned utover i andre omgang, men fem minutter før slutt kom den tredje scoringen. Åsland ble lagt i bakken i feltet og dommer pekte på straffemerket. Bratberg Lund sendte ballen sikkert ned i hjørnet fra elleve meter.

Dermed endte det 3-0 på Stemmemyren! Nå leder Brann sluttspillet med fem poeng ned til Vålerenga på andreplass når det gjenstår to runder.

Om én uke skal Brann til Trondheim for å møte Rosenborg. Der kan gullet sikres. Billetter finner du her.

Uken etter kommer Vålerenga på besøk til Stemmemyren. Billetter til hjemmekampen finner du her.

I starten av november blir det et gjensyn med Stabæk i cupfinalen på Ullevaal Stadion. Billetter til den kampen finner du her.