Solid borteseier mot Lillestrøm

Med nykomponert formasjon og "uten" spiss fra start tok Brann en sterk 3-1 seier borte mot Lillestrøm.

Brann reiste til Åråsen med to strake tap i sekken, mens motstander Lillestrøm ikke hadde tapt på tre kamper.

Og det var gjestene som startet best i en kamp der verken Veton Berisha eller Daouda Bamba var tilgjengelig på grunn av karantene.

Det gikk bare drøye 12 minutter før den første scoringen kom. Brann fikk frispark fra 20 meter fra Lillestrøms mål og spissen for anledningen, Petter Strand, satte ballen i mål via muren.

Men bare ti minutter senere var lagene like langt. Lillestrøm rullet opp på venstrekanten og et innlegg gikk gjennom hele feltet. På bakre stolpe sto Simen Rafn som utlignet.

Gilli gjorde alt selv

Det var en fartsfylt første omgang der det bølget begge veier. 35 minutter ut i kampen spilte Brann seg fint ut bakfra og Ruben Yttergård Jenssen satte fart på en kontring. Han spilte ut til navnebror Ruben Kristiansen som la inn og på returen fra LSK-keeperen var Yttergård Jessen klinisk i avslutningen som sendte Brann i 2-1 ledelse som holdt inn til pause.

Kampens store prestasjon var signert Gilli Rolantsson, fem minutter ut i andre omgang. 27-åringen tok med seg ballen fra egen halvdel og fosset fremover Lillestrøm sin banehalvdel.

Så skar han innover, lurte bort backen til LSK og hamret ballen i mål. Rolantsson måtte senere byttes ut etter å ha fått et spark i hodet.

Resten av kampen bølget det frem og tilbake, og Lillestrøm skapte flere sjanser utan at det ga uttelling. Det endte med 3-1 seier til Brann.

Mot slutten fikk også 18-åringen Aune Heggebø sine første minutter for Brann i Eliteserien.

K P
2 Molde 4 9
3 Brann 4 7
3 Odd 4 7
5 Rosenborg 3 6

Neste kamp er først om to uker den 15. september, borte mot Kristiansund klokken 20.00. Neste hjemmekamp er lørdag 21. september. Da kommer Haugesund på besøk og billettene er alt lagt ut for salg.

Lillestrøm-Brann 1-3 (1-2)

Åråsen. Mål: 0-1 (13) Petter Strand, 1-1 (22) Simen Rafn (Simen Kind Mikalsen), 1-2 (34) Ruben Yttegård Jenssen, 1-3 (51) Gilli Rolantsson. Gult kort: Marko Maric, Thomas Lehne Olsen, Simen Kind Mikalsen, Arnor Smárason, LSK. Ruben Kristiansen, Vito Vormgoor, Brann. Dommer: Svein Oddvar Moen, Haugar. Tilskuere: 6.771.

LSK (4-4-2): Marko Maric – Simen Rafn, Joonas Tamm, Tobias Salquist, Simen Kind Mikalsen – Aleksander Melgalvis (Mats Haakenstad i 5 min.), Sheriff Sinyan (Kristoffer Ødemarksbakken i 29 min. + tillegg), Fredrik Krogstad, Ifeanyi Mathew – Arnor Smárason, Thomas Lehne Olsen.

Brann (3-5-2): Håkon Opdal – Vito Wormgoor, Bismar Acosta, Christian Eggen Rismark – Taijo Teniste, Amer Ordagic, Ruben Yttergård Jenssen, Gilli Rólantsson, Ruben Kristiansen – Kristoffer Barmen, Petter Strand.