Solgt til Bayern München

Brann og Bayern München er enige om en overgang for Tuva Hansen (25).

Annonse:
  • Foto: Vegard Grøtt/Bildebyrån.

– De siste to årene har vært ubeskrivelig bra. Totalt tre gull med en helt unik og fantastiske gjeng - både spillere, støtteapparat, frivillige og supportere. Lite visste jeg om alt jeg kom til å oppleve da jeg signerte for Sandviken i 2021, sier Tuva Hansen til brann.no.

Brann-kapteinen signerte for Sandviken før 2021-sesongen, og var kaptein på laget som tok seriegullet den sesongen. Fra 2022 ble Sandviken til Brann, og Hansen og lagvenninnene sikret både serie- og cupgull i sin første sesong i Brann.

Vil takke alle

På sine to sesonger i Sandviken/Brann har Hansen spilt 55 kamper, inkludert serie, cup og kvalifisering til Champions League. Hun har også etablert seg som et fast medlem i landslagstroppen, noe som har ført til interesse fra flere utenlandske klubber. Nå fortsetter hun karrieren i Bayern München.

– Jeg ønsker å takke alle sammen, det er tross alt dere som har vært med på å gitt meg denne muligheten. Spesielt takk til Brann som gir meg sjansen til å se hvor langt jeg kan nå som fotballspiller. Jeg har virkelig jobbet hardt og lenge for å ta et slikt steg, men jeg hadde aldri klart det uten de beste folkene rundt meg, sier Hansen.

Og legger til:

– Bergen og Brann har en egen plass i hjertet mitt. Jeg kan nesten garantere at dette ikke er et farvel, men på gjensyn, avslutter hun.

Sportslig leder og fungerende trener, Olli Harder, sier følgende om at Hansen ikke blir en del av Brann-laget i 2023.

– Tuva har vært en fantastisk spiller for oss, både på og utenfor banen. Vi skulle gjerne hatt henne med oss i videre, men hun tar nå et steg til utlandet. Vi ønsker henne all mulig lykke til videre i karrieren. Vi har vært klar over at det har vært interesse for Tuva i lengre tid, og at det kunne ende med at hun ikke er en del av Brann til neste år. Vi har derfor jobbet parallelt med å se på muligheter for å erstatte henne, og vi skal få på plass spillere som skal hjelpe oss å oppnå store ting også i 2023, sier Harder.

Annonse fra Eliteserien: