Sogning har signert proffkontrakt

Julian Lægreid (15) fra Årdal har signert proffkontrakt med Brann-Akademiet.

Annonse:

– Jeg gleder meg til å komme til en så stor klubb, og for meg er det en fin ekstra motivasjon til å utvikle meg videre, sier Lægreid. 

15-åringen kommer fra Årdal, og har spilt den siste tiden i klubben med samme navn.  I år spilte han 16 kamper og scoret 12 mål for A-laget i fjerdedivisjon, der Årdal glapp på opprykket med ett mål i målforskjell mot Sogndal 2. Han begynte sin fotballkarriere i klubben Jotun.

Blir lånt tilbake

Kontrakten med Brann-Akademiet gjelder fra 1. januar 2023 og ut 2025. Han går fortsatt i 10. klasse i Årdal og skal fullføre skoleåret der. Dermed lånes han tilbake til Årdal FK første halvdel av 2023, slik at han får fullført skolegangen. Til høsten skal han begynne på videregående i Bergen. 

Lægreid har primært spilt venstrekant, og har i år fått debuten på G15-landslaget. Han beskriver seg som spiller slik: 

– Jeg er rask og teknisk, og har en bra skuddfot, sier han. 

I Brann skal han være med i treningsgruppen til Brann 2 og fases inn der, men G17- og G19-laget i nasjonale serier blir også en kamparena han skal spille på. 

– Julian er en spennende ung spiller vi i SK Brann har stor tro på. Han var sammen med oss en uke i høst og det viste seg at spiller og klubb var en god match. Derfor er det kjekt at Julian velger Brann som klubben å utvikle seg videre i. Vi gleder oss til å jobbe sammen med han, med felles mål om at han skal bli toppspiller, sier faglig leder i Brann-Akademiet, Aksel Bergo. 

I Brann-Akademiet har disse spillerne nå proffkontrakter (moderklubb i parantes): Mikal Berg Kvinge (Trane/Sædalen), Brian Jahren (Askøy FK), Martin Børsheim (FK Fyllingsdalen), Aron Jönsson (FK Fyllingsdalen), Markus Haaland (Sædalen), Marius Trengereid (Fana), Marcus Fandino (Sotra SK), Elias Myrlid (Os), Rasmus Holten (Fana/Smørås), Jonas Torsvik (Loddefjord), Jakob Tveit (Sædalen), Lars Remmem (Baune), William Kvale (Minde), Mathias Klausen (Askøy FK), Mathias Sekkingstad (Loddefjord IL).     

Annonse fra Eliteserien: