Snudde til seier mot Aalesund

Brann havnet under, men en snuoperasjon i andre omgang sikret seier i Ålesund.

Se høydepunktene i videovinduet over, eller direkte på YouTube.

Brann hadde for det meste ballen i starten av kampen, mens Aalesund lå seg med alle mann på egen halvdel og forsvarte seg.

Etter 14 minutter hadde Brann en avslutning i mål fra Ole Didrik Blomberg, men det ble vinket for offside. VAR sjekket målet, og det ble konstatert at avvinkingen var riktig.

Resten av omgangen var det Brann som styrte, men det ar Aalesund som skulle få scoringen etter et hjørnespark. Dermed gikk hjemmelaget til pause med ledelsen.

Men det tok ikke Brann lang tid å svare etter hvilen. Brann kombinerte seg gjennom og et innlegg ble lagt på bakre stolpe til Frederik Børsting. Han ble lagt i bakken da han skulle avslutte og dommeren pekte på straffemerket. Derfra gjorde kaptein Sivert Heltne Nilsen ingen feil og utlignet.

Brann fortsatte å kjøre kampen etter scoringen, mens Aalesund satset på kontringer. Etter drøye 60 minutter ble Kristoffer Barmen utvist for Aalesund, etter sitt andre gule kort.

Ti minutter før slutt fikk Brann frispark på 17 meter. Bård Finnes forsøk ble reddet, men på returen dukket innbytter Niklas Castro opp og sendte Brann i ledelsen.

Etter Branns scoring sendte Aalesund folk hjemover, og etterlot seg kontringsrom. Finne og innbytter Ulrik Mathisen kom to mot en. Finne spilte perfekt gjennom til Mathisen som scoret enkelt alene med keeper.

Allerede onsdag reiser Brann tilbake til Ålesund. Da møtes Brann og Aalesund igjen, denne gangen i tredje runde i NM.

Neste kamp på Stadion er mot Lillestrøm, søndag 11. juni klokken 19.15. Kjøp billetter her.

Aalesund–Brann 1–3 (1–0)

1–0: Ebiye Moses (44.)
1–1: Sivert Heltne Nilsen (49. str.)
1–2: Niklas Castro (80.)
1–3: Ulrik Mathisen (89.)

Eliteserien, runde 9. Color Line Stadion. Tilskuertall: 5331. Dommer: Marius Hansen Grøtta, Malmefjorden IL. Røde kort: Kristoffer Barmen (to gule), Aalesund. Gult kort: Alexander Munksgaard Nielsen, Aalesund. Ruben Kristiansen, David Møller Wollfe, Brann.

Brann (4–3–3): Mathias Dyngeland – Svenn Crone, Fredrik Pallesen Knudsen (Thore Pedersen fra 77.), Ruben Kristiansen, David Møller Wolfe – Mathias Rasmussen, Sivert Heltne Nilsen, Felix Horn Myhre – Ole Didrik Blomberg (Niklas Castro fra 77.) , Bård Finne (Elias Myrlid fra 90.), Frederik Børsting (Ulrik Mathisen fra 61.).