Snudde til seier i serieåpningen

Brann lå under til pause mot Lyn, men to kjappe scoringer etter pause sørget for at alle poengene ble med hjem til Bergen.

Brann styrte spillet på Grorud, men det var hjemmelaget som kom til kampens første målsjanse. En lang ball i bakrom sendte plutselig Lyn-spiller Anna Aahjem alene med keeper. Aurora Mikalsen var heldigvis tidlig ute og fikk avverget en tidlig scoring imot.

Etter 13 minutter kom Brann sin første målsjanse. Marthine Østenstad spilte vegg med Andrine Hegerberg og klinket ballen i tverrliggeren fra 16 meter. En stor sjanse!

Lyn spilte seg mer inn i kampen mot slutten av omgangen, og noen minutter før pause tok de ledelsen. Et innlegg fra venstrekanten fant Aahjem på første stolpe, som satte ballen i nettet fra kloss hold. Dermed stod det 1-0 til østlendingene til pause.

Det var et langt bedre Brann-lag som kom ut på banen etter pause. Kun fem minutter inn i omgangen måtte Lyn-keeper Sandra Ask varte opp med en god redning etter et frekt frispark fra Marit Bratberg Lund. Like etter kom Brann til en kjempesjanse da Østenstad slo et perfekt innlegg til Alyssa Walker, men headingen fra fem meter gikk utenfor mål.

Brann fortsatte å presse Lyn, og ni minutter inn i den andre omgangen kom utligningen. Walker snappet opp en ball midt på Lyns banehalvdel, tok den med seg frem til sekstenmeteren og banket ballen ned i hjørnet. 1-1!

Like etter var Brann igjen i angrep. Etter mye klabb og babb i feltet endte ballen opp i beina på Nora Eide Lie, som fra 10 meter satte inn 2-1 til Brann! To scoringer på to minutter og kampen var snudd.

Brann hadde god kontroll resten av kampen og var nære på å øke ledelsen et kvarter før slutt med en ny avslutning i tverrligger etter et hjørnespark. Men det ble ingen flere scoringer, og tre poeng blir med hjem til Bergen!

Om én uke spiller Brann årets første hjemmekamp, når Åsane kommer til Stemmemyren for et byderby i andre serierunde. Den kampen spilles lørdag 1. april klokken 15.00, og billetter finner du her.

Det er også mulig å skaffe seg partoutkort på Stemmemyren! Det finner du her.