Snudde til seier i generalprøven

Brann kom under tidlig i andre omgang mot Åsane, men snudde til seier i den siste treningskampen før serien starter mot Viking neste søndag.

• Toppbilde: Bjørn Erik Nesse/Digitalsport

Brann startet kampen best, og hadde ballen mest i starten av kampen.

Det spillemessige overtaket resulterte i flere cornere, men ikke de største sjansene. Like etter at 20 minutter var passert kom Branns første store sjanse. Robert Taylor ladet skuddfoten fra 20 meter, men Åsanes keeper fikk akkurat slått ballen ut til corner.

Etter 33 minutter kom Filip Delaveris seg fri på venstrekanten. Han fintet vekk Åsane-forsvaret og fikk avsluttet fra skrått hold, men nok en gang var Åsanes keeper med på notene og hindret scoring.

Like før pause fikk Brann en enorm sjanse. Kristoffer Barmen vant ballen på egen halvdel, Petter Strand spilte gjennom Kasper Skaanes som løp fra hele Åsane-laget. Han fant Daouda Bamba i feltet, som fikk to forsøk på å avslutte, men begge forsøkene gikk i blokken til Åsane.

Straffescoring

I andre omgang var det Åsane som tok ledelsen, etter en kontring. Joakim Hammersland fikk to sjanser, etter at Håkon Opdal reddet den første. Den andre ble satt i mål til 1-0.

Brann fortsatte å presse etter scoringen. Etter 64 minutter spilte de seg fint frem på venstresiden, og Bamba fikk avslutte fra syv meter. Åsanes keeper klarte såvidt å avverge med foten.

Åsanes keeper hadde en god kamp, men etter 73 minutter klarte han ikke å hindre Robert Taylor fra straffemerket. Keeper fikk foten på ballen, men ikke nok til å stoppe ballen fra å gå i mål. Brann fikk straffe etter at Thomas Grøgaard ble lagt i bakken.

Drøye fem minutter senere var Taylor på farten igjen. Denne gangen tok han ballen på midtbanen og satte fart mot Åsane-forsvaret. Han gjorde alt selv, dro seg forbi forsvareren og banket ballen i nettaket. Kampen var snudd.

På overtid fikk Brann en stor sjanse til å punktere kampen, men skuddet fra David Møller Wolfe ble reddet. Jon-Helge Tveita fikk også en god mulighet, men skuddet fra fem meter gikk over.

Brann vant 2-1, og neste søndag starter serien med bortekamp mot Viking.

Åsane - Brann  (0-0)

Myrdal stadion. Dommer: Kai Erik Steen.

Gule kort: Sindre Austevoll, Åsane.