KBK - Brann treningskamp 2019 Grøgaard

Snudde kampen etter pause

Med tre scoringer på et kvarter i 2. omgang snudde Brann kampen og slo Kristiansund.

Med 3-1 over eliteseriemotstanderen er Brann fortsatt ubeseiret i vinter.

Hjemmelaget tok ledelsen før fem minutter var spilt. De rullet opp på sin høyrekant og slo inn foran mål der Liridon Kalludra sto umarkert på bakerste stolpe og scoret enkelt. Noen få minutter senere var Flamur Kastrati nær ved å gi 2-0 på en nærmest identisk situasjon.

Etter dette kom Brann mer inn i kampen. Nærmest scoring var Kristoffer Løkberg og Henrik Kjelsrud Johansen, men begge fikk dårlig treff på sine avslutninger.

Torgil Gjertsen var frempå da Brann-keeper Eirik Holmen Johansen rotet med ballen i beina etter 17 minutters spill. Bare tilfeldigheter gjorde at ballen trillet utenfor målet. Ingen god åpning på kampen for Branns del, med andre ord.

Etter 31 minutter var KBK enda nærmere scoring. Et skudd fra langt hold fra Andreas Hopmark glapp mellom hanskene til Holmen Johansen, traff deretter tverrliggeren før keeperen fanget ballen igjen…

Fire bytter i pausen

Brann gjorde fire avtalte bytter i pausen. Inn kom Vito Wormgoor, Jesper Löfgren, Ruben Yttergård Jenssen og Gilli Rolantsson. Reduseringen til 1-1 kom fort da Henrik Kjelsrud Johansen headet ballen elegant i mål etter dødball.

Deretter fikk hjemmelaget enda en stor sjanse før Brann yppet seg igjen og tok over kampen. Bare ni minutter etter at han kom på banen var Gilli Rolantsson på plass foran mål der han enkelt satte ballen i nettet til 2-1-ledelse for Brann etter innlegg fra Fredrik Haugen.

Bergenser og tidligere Brann-spiller Henrik Gjesdal hadde to gigantsjanser til å snyte Brann for seieren. På den første var Holmen Johansen strålende som avverget.

Kampen ble avgjort etter 66 minutters spill av Kristoffer Løkberg. Amer Ordagic, som nettopp var kommet innpå, sto bak forarbeidet til 3-1-scoringen som definitivt punkterte kampen.

Branns neste treningskamp spilles i Bergen kommende lørdag klokken 15.00. FK Haugesund er motstander og kampen er tenkt spilt i Vestlandshallen.

Seriestart er borte mot Odd 30. mars. Deretter er det stadionåpning mot Strømsgodset søndag 7. april klokken 20.00.

FAKTA

Kristiansund - Brann 1-3 (1-0)

Treningskamp, Kristiansund stadion. Dommer: Marius Hansen Grøtta, Malmefjorden IL. Gult kort: Dan Ulvestad, Kristiansund og Petter Strand, Marcus Mehnert, Ruben Yttergård Jenssen, Brann.

1-0: Liridon Kalludra (5.)
1-1: Henrik Kjelsrud Johansen (51.)
1-2: Gilli Rolantsson (54.)
1-3: Kristoffer Løkberg (66.)

Brann (4-3-3): Eirik Holmen Johansen - Taijo Teniste, Bismar Acosta (Jesper Löfgren fra 46.), Christian Eggen Rismark (Vito Wormgoor fra 46.), Thomas Grøgaard - Kristoffer Løkberg, Kristoffer Barmen (Ruben Yttergård Jenssen fra 46.), Fredrik Haugen (Amer Ordagic fra 64.)- Gilbert Koomson (Gilli Rólantsson fra 46.), Henrik Kjelsrud Johansen (Marcus Mehnert fra 57.), Petter Strand.