Snublet i serieåpningen

Brann ledet i nesten en omgang, men snublet og mistet alle poengene i serieåpningen.

Det som lenge så ut til å bli en pen start på årets sesong, endte altså med skuffelse.

Brann rystet Skagerak Arena ved å ta ledelsen etter bare 50 sekunders spill i årets eliteserie. Laget fikk frispark ute på Odds høyrekant, og Petter Strand traff hodet til Vito Wormgoor inne i feltet.

1-0 - og sesongen var i gang!

Deretter jevnet oppgjøret seg ut. Brann hadde kontroll, posisjonerte seg klokt og forsøkte å utnytte de overgangene som kom. Alt virket helt etter planen til ett minutt før pause. Vebjørn Hoff fikk stå uforstyrret i feltet på et innlegg fra venstre og scoret med hodet.

Dermed var vi like langt i det lagene gikk til pause.

Gammel kjening ødela

Så snudde kampen enda mer i feil retning. Branns tidligere spiss Torgeir Børven utnyttet en retur fra keeper Eirik Holmen Johansen og sendte Odd i ledelsen med 2-1 to minutter etter pause. Så, etter 68 minutters spill, var Børven frempå igjen og gjorde 3-1.

Men kampen var ikke over.

Knappe kvarteret før slutt fikk Brann straffe etter at innbytter Daouda Bamba var blitt felt. Vito Wormgoor scoret sitt andre mål for kvelden fra krittmerket, og det var spenning igjen.

Brann satset masse fremover for å få utligningen, men den kom aldri. Dermed stakk Odd av med alle poengene i serieåpningen.

Odd - Brann 3-2 (1-1)

Skagerak Arena. Eliteserien, 1. runde. Dommer: Espen Eskås, Bækkelaget. Gult kort: Taijo Teniste, Azar Karadas, Brann. 7295 tilskuere.

0-1: Vito Wormgoor (1.)
1-1: Vebjørn Hoff (45.)
2-1: Torgeir Børven (47.)
3-1: Torgeir Børven (68.)
3-2: Vito Wormgoor (str. 76.)

Odd (4-3-3): Sondre Rossbach - Espen Ruud, Fredrik Semb Berge, Steffen Hagen, Birk Risa - Fredrik Nordkvelle, Fredrik Oldrup Jensen, Vebjørn Hoff (Markus André Kaasa fra 88.) - Elbasan Rashani (Jone Samuelsen fra 83.), Torgeir Børven, Sander Svendsen.

Brann (4-3-3): Eirik Holmen Johansen - Taijo Teniste, Vito Wormgoor, Bismar Acosta, Ruben Kristiansen - Kristoffer Løkberg (Fredrik Haugen fra 63.), Ruben Yttergård Jenssen, Kristoffer Barmen - Petter Strand, Henrik Kjelsrud Johansen (Daouda Bamba fra 63.), Gilli Rólantsson (Azar Karadas fra 75.).