Sløste med sjansene mot Sotra

Brann presset og skapte flere store sjansen, men Sotra sto i mot og sikret uavgjort i dagens treningskamp.

For andre tirsdag på rad møttes Brann og Sotra til treningskamp i Vestlandshallen tirsdag formiddag. Den første endte med 3-0-seier til Brann. Dagens kamp endte med 1-1, og slik var kampen:

Brann presset - Sotra scoret

Allerede etter seks minutter fikk Brann en enorm sjanse. Sotra-forsvaret fikk ikke klarert, og ballen havnet på foten til Aune Heggebø som avsluttet på volley fra åtte meter, men en fantastisk redning av Sotras keeper hindret scoring.

Etter et vedvarende Brann-press i åpningen av kampen var det Sotra som tok ledelsen. Sotra vant igjen ballen høyt i banen og Magnus Bruun-Hansen sendte "gjestene" i føringen etter åtte minutter.

Etter 24 minutter fant en pasning fra Fredrik Haugen foten til Daouda Bamba i feltet. Spissen lobbet opp ballen, vendt rundt og avsluttet. Skuddet gikk på innsiden av stolpen og ut. Stor sjanse.

Scoret på heading

Med en drøy halvtime passert var det tid for nok en stor Brann-sjansen, men nok en gang fikk en Sotra-spiller blokkert. Heggebø driblet seg fri på kanten og la ballen ut 45-grader i feltet. Den havnet til slutt hos Daniel Pedersen som avsluttet rett i beina Amer Ordagic. Skuddet hans gikk via en Sotra-forsvarer, og ballen dalte i en fin bue over en utspilt Sotra-keeper, men tverrliggeren hindret scoring.

Det så lenge ut til at Sotra skulle gå til pause med en ledelse, men minuttet før pause kom scoringen til Brann. En godt slått corner fra Robert Taylor fant hodet til Amer Ordagic som headet inn 1-1.

Gjerstad med a-lagsdebut

Etter hvilen ble det jevnere, men det var fremdeles Brann som hadde ballen mest. Likevel ble det ikke skapt like mange sjanser i starten av omgangen som i slutten av den første.

Det ble også gjort flere bytter i pausen og utover i andre omgang. En som fikk sjansen var unggutten Håkon Gjerstad som fikk de siste fem minuttene for Taijo Teniste på høyrebacken. Det var hans andre kamp siden han røk korsbåndet i fjor vinter. Den første kampen var for Brann 2 på treningsleir i Spania forrige uke.

FAKTA

Brann – Sotra 1-1 (1-1)

Treningskamp. Vestlandshallen, ca. 50 tilskuere. Dommer: Jan Morten Tennøy, Nore Neset. Ingen kort.

0-1: Magnus Bruun-Hanssen (9)
1-1: Amer Ordagic (44).

Brann (4-3-3): Eirik Holmen Johansen (Markus Olsen Pettersen fra 46.) - Taijo Teniste (Håkon Gjerstad fra 86.), Christian Eggen Rismark, Ole Martin Kolskogen (Ruben Kristiansen fra 46.), Thomas Grøgaard - Fredrik Haugen, Daniel Pedersen, Amer Ordagic - Aune Heggebø (Marcus Mehnert fra 46.), Daouda Bamba (Erlend Hustad fra 70.), Robert Taylor.

Sotra (5-3-2): Morten Grasmo – Håvard Foldnes, Daniel Tørum, Mathias Madsen, Fredrik Flo, Knut Haga (Martin Cindahl fra 62) – Henrik Nyland, Per-Christian Pedersen, Lars Kilen (Sander Bruun fra 62.) – Joachim Edvardsen (Marko Nazari fra 62.), Magnus Bruun-Hanssen (Sander Haugen fra 82.).