Slo tilbake med seier

Brann vant til slutt 1-0 mot Sarpsborg 08 etter scoring fra Gilbert Koomson, og tar dermed med seg tre poeng hjem igjen til Bergen.

Førsteomgang var sjansefattig, men det var hjemmelaget som var best de første 45.

Jørgen Strand Larsen var to ganger alene med keeper, men godt samarbeid mellom Ali Ahamada og Ole Martin Kolskogen forstyrret spissen nok til at begge sjansene ble avverget.

Brann fikk sin første store sjanse da Ole Martin Kolskogen steg til værs på en corner og headet utenfor fra 5-6 meter. Utover dette skapte Brann lite, før det plutselig smalt.

For like før pause kombinerte Taijo Teniste og Gilbert Koomson utenfor hjemmelagets 16-meter. Sistnevnte dro seg fint inn i boksen og avsluttet knallhardt i lengste hjørne. Keeper kunne ikke gjøre noen ting med avslutningen, og Brann gikk til pause med ledelsen 1-0.

Kontrollert andreomgang

Etter pause var det få sjanser og jevntspilt. Brann hadde bedre kontroll på Sarpsborg etter hvilen, og hjemmelaget skapte få sjanser de siste 45 minuttene.

Brann slo tilbake etter tapet mot Rosenborg, og kom kjapt tilbake på vinnersporet.

Kampfakta

Sarpsborg 08 - Brann 0-1 (0-1)

0-1: Gilbert Koomson (43).

Sarpsborg stadion. Eliteserien fotball, 5. runde. 200 tilskuere. Dommer: Svein Oddvar Moen, Haugar SK. Gule kort: Ole Martin Kolskogen, Brann Jørgen Strand Larsen, Sarpsborg 08.

Brann (4-3-3): Ali Ahamada – Taijo Teniste, Ole Martin Kolskogen, Vegard Forren (Christian Eggen Rismark fra 81.), Ruben Kristiansen – Petter Strand, Amer Ordagic, Kristoffer Barmen (Bismar Acosta fra 55.) – Gilbert Koomson (Gilli Rolantsson), Daouda Bamba (Erlend Hustad fra 81.), Robert Taylor (Marcus Mehnert 90).

Sarpsborg 08 (3-4-3): David Mitov Nilsson - Jørgen Horn (Alexander Ruud Tveter fra 67.), Bjørn Inge Utvik (Magnar Ødegaard fra 61.),  Nicolai Næss - Jonathan Lindseth, Gaute Vetti (Ismaila Coulibaly fra 46.), Anton Salétros, Joachim Thomassen - Alexander Jakobsen (Ole Jørgen Halvorsen fra 67.), Jørgen Strand Larsen, Mohamed Ofkir (Joachim Soltvedt fra 85).