Slo Rosenborg for andre gang på 26 dager

To scoringer fra Bård Finne og en fra Ole Didrik Blomberg sikret Branns andre seier over Rosenborg i mai.

NB: Vises ikke videoen over, se den direkte på YouTube her.

Brann hadde mye ball i starten, og det skulle bare gå drøye ti minutter før den første scoringen kom. Bård Finne fikk ballen på 16-meteren og flikket den gjennom til David Møller Wolfe som stormet nedover kanten. Han la den inn i feltet til Mathias Rasmussen som headet ned på foten til Finne. Han satte ballen elegant i det lengste hjørnet og sendte Brann i ledelsen.

Brann hadde flere muligheter til å øke ledelsen, men målet til Finne var det som skilte lagene ved pause.

Etter hvilen fikk Brann også en drømmestart. Rosenborg prøvde å stå høyere, men ble straffet knallhardt på en kontring. Brann kom i overtall og Finne slapp ballen perfekt gjennom til Ole Didrik Blomberg som banket ballen i mål og doblet Branns ledelse.

Etter rundt 70 minutter ble det hektiske minutter. Rosenborg fikk straffe etter en tvilsom hands. Det første forsøket ble mesterlig reddet av Mathias Dyngeland, men etter en VAR-sjekk viste det seg at han forlot streken for tidlig. Dermed fikk Rosenborg en ny sjanse og den scoret de på.

Etter scoringen presset Rosenborg på for utligning, men det ga Brann kontringsrom. Etter et fantastisk angrep som ble rullet opp på høyresiden havnet ballen hos Bård Finne. Som i første omgang var han klinisk og satte inn scoringen som sikret seieren.

Branns neste kamp er allerede torsdag borte mot Fjøra i andre runde av NM. Neste Eliteserie-kamp er borte mot Aalesund neste søndag. Her finner du billetter til Branns kommende bortekamper.

Neste kamp på Stadion er mot Lillestrøm, søndag 11. juni klokken 19.15. Kjøp billetter her.

Brann–Rosenborg 3–1 (1–0)

1–0: Bård Finne (11.)
2–0: Ole Didrik Blomberg (51.)
2–1: Markus Henriksen (71. str.)
3–1: Finne (88.)

Eliteserien, runde 8. Brann Stadion. Tilskuertall: 16.832. Dommer: Sigurd Kringstad, Valder IL. Gult kort: Ole Didrik Blomberg, Fredrik Pallesen Knudsen, Brann. Olaus Skarsem, Rosenborg.

Brann (4–3–3): Mathias Dyngeland – Svenn Crone, Fredrik Pallesen Knudsen, Thore Pedersen, David Møller Wolfe – Mathias Rasmussen (Ruben Kristiansen fra 86.), Sivert Heltne Nilsen, Felix Horn Myhre – Ole Didrik Blomberg (Ulrik Mathisen fra 81.), Bård Finne, Frederik Børsting (Niklas Castro fra 75.).