Slo den regjerende seriemesteren

16-åringen Niklas Jensen Wassberg og Daouda Bamba scoret målene da Brann slo regjerende seriemester Bodø/Glimt 2–0 i treningskampen i Vestlandshallen.

I åpningsminuttene var det Glimt som hadde ballen mest, uten å skape de aller største målsjansene. Brann sin første store sjanse kom etter 23 minutter. Robert Taylor, som hadde kapteinsbåndet for anledningen, vendte bort en mann på egen banehalvdel og satte fart fremover. Etter å ha ført ballen 50 meter slo han en stikker til Jon-Helge Tveita som kom alene med keeper på skrått hold. Han prøvde å lobbe over keeper, men Glimts målvakt avverget.

Bare minutter senere var Taylor på farten igjen. Denne gangen kom han  inn fra venstre og avsluttet selv, men keeper reddet igjen.

Glimt fikk en enorm sjanse etter en drøy halvtime. Etter en kontring dukket ballen opp hos Ulrik Saltnes på bakre stolpe, som sto helt alene. Men Eirik Holmen Johansen var med på notene, og reddet mesterlig.

Etter 35 minutter tok Brann ledelsen, og straffet Glimt på en kontring. Ole Martin Kolskogen slo ballen på tvers til Taylor som satte fart fremover. Han slo ballen videre til 16-åringen Niklas Jensen Wassberg som tråklet ballen med seg gjennom Glimt-forsvaret og satt kontakt inn ledermålet!

Etter 37 minutter fikk Glimt straffe. Ola Solbakken tok fart, men trillet ballen utenfor målet. Brann beholdt ledelsen.

Like etter straffebommen utnyttet Brann en feil i Glimt-forsvaret, og plutselig var Daouda Bamba alene gjennom med keeper. Der gjorde han ingen feil og satte ballen via keeper og i mål til 2–0 for Brann!

Det sto seg til pause.

I den andre omgangen startet Glimt med å ha mest ball igjen, men Brann var farlige på kontringer. Den største sjansen kom like etter timen var passert. Bamba ble spilt gjennom, og forsøkte å runde keeper, men han fikk ikke avsluttet.

Like etter gjorde Brann hele fem bytter (se kamfakta). Innbytter Filip Delaveris hadde en god sjanse allerede etter få minutter på banen. Brann kontrert på venstresiden, og Taylor vendte spillet til Delaveris. Han satte fart mot målet og avsluttet fra skrått hold, men keeper hindret scoring.

Brann skapte flere store sjanser utover i kampen, også etter byttene. Thomas Grøgaard og Aune Heggebø var også farlig frempå.

Likevel ble det ikke flere mål, og Brann vant 2–0.

Brann – Bodø/Glimt 2–0  (2–0)

Vestlandshallen, 19. februar 2021. Dommer: Kristoffer Hagenes.

Gule kort:

1–0:
Niklas Jensen Wassberg (36.)
2–0: Daouda Bamba (40.)

Brann (4–3–3): Eirik Holmen Johansen (Håkon Opdal fra 46.) – Ole Martin Kolskogen (Ruben Kristiansen fra 64.), Vegard Forren, Jesper Löfgren, David Møller Wolfe (Thomas Grøgaard fra 64.) – Niklas Jensen Wassberg (Aune Heggebø fra 64.), Daniel Pedersen (Kristoffer Barmen fra 64.), Petter Strand – Jon-Helge Tveita (Filip Delaveris fra 64.), Daouda Bamba (Erlend Hustad fra 79.), Robert Taylor (Isak Tomar Hjorteseth fra 79.).