Slik var torsdagens medlemsmøte

Det var rundt 50 fremmøtte på kveldens møte på Stadion. Les det viktigste som ble diskutert.

Annonse:

Sportssjef Rune Soltvedt innledet møtet med å oppsummere bronsesesongen i Eliteserien. Han påpekte at sesongen ga Brann den tredje beste poengfangsten gjennom historien.

- Vi var strålende i vårsesongen, presterte best da programmet var tettest. Men så fikk vi en dupp, og den ble for lang. Vi hadde likevel en eventyrlig mulighet da vi møtte RBK hjemme på høsten, men tapte, og det preget oss, fortalte sportssjefen.

Viktige faktorer i 2019

Han påpekte at en del av skadene forhindret at Brann kunne stille med de beste hele tiden.

- Vi endret en del i sommervinduet, men det var samtidig nødvendig å gjøre noe. Vi hadde både skader og en liten formsvikt mot slutten av vårsesongen. Så må vi også spørre oss selv hva som skal til for å løse en sånn situasjon enda bedre neste gang, sa han til de fremmøtte.

Soltvedt påpekte at arbeidet utover vinteren handler mye om å sette sammen en spillerstall som er god nok til at Brann skal kunne ta nye steg.

- I tillegg må vi utvikle treningskulturen ytterligere og prioritere den fysiske delen enda mer. Det må vi gjøre for å lykkes i Europa. Vi må også ha færre skader. Det er nødvendig for å kunne å makte å kombinere cup, e-cup og Eliteserien, forklarte Rune Soltvedt.

Orienterte om byggeplanene

Daglig leder Vibeke Johannesen påpekte at arbeidet er i rute og at tribunen kommer til å bli ferdig til seriestart, bortsett fra studenthyblene som skal stå ferdig til august neste år.

Hun snakker om tilskuerkapasitet, noe som er omtalt på Brann.no tidligere.

- Jeg tror kapasiteten er passende. Så kan den altså justeres opp, forsikret hun.

- Med lukkede hjørner på den nye tribunen tror jeg dette blir fantastisk for publikum, la hun til. Johannesen viste også et eksempel på hvordan studenthyblene kan bli dekket til på kampdag og gi en intim stadionfølelse.

Info om billetter og partoutkort

På siste del av møtet var det Mats Thorbjørnsen og Camilla Schutz fra Branns kommersielle avdeling som informerte. De snakket blant annet om erfaringene med digitale billetter, der 75 prosent av publikum nå benytter dette, noe som gjør prosessene enkle og effektive.

De fortalte også at pakketering av kamper har vært vellykket, spesielt i mai der man kunne kombinere kjøp av 16. mai-kampen og en annen kamp i ett.

- Vi har allerede solgt flere partoutkort til barn for 2019 enn vi gjorde i hele 2018, fortalte Mats Thorbjørnsen. Han røpet også at en tredel av alt partoutkortsalg så langt i vinter er på den nye Fjordkraft-tribunen.

Aktiviteter for 2019-sesongen

Camilla Schutz avsluttet møtet med å orientere om noe av den aktiviteten som skal foregå i 2019. Mye handler om å treffe barn og unge for å få de på stadionkamp. Den nyeste satsingen kalles «Brannturneen» og går kort fortalt ut på at Brann skal bli mer synlig i ulike områder rundt Bergen neste år.

Prosjektet blir lansert senere.

Hun snakket også om kick-off med åpen dag på Stadion 28. mars, rett før seriestart. I tillegg blir fanzone videreført i 2019 med aktiviteter utenfor inngang 10 før hver eneste kamp.

Som vanlig var det mange gode spørsmål fra de fremmøtte, uten at alt lar seg gjenfortelle i vår oppsummering. Bli med på neste medlemsmøte, så får du alle detaljene direkte.

Annonse fra Eliteserien: