Slik skal spillerne holde formen ved like

Brann-spillerne får to uker uten fellestrening nå. Det betyr ikke late dager.

Fra i dag tar spillerne fri fra fellestreninger i to uker før de returnerer til trening tirsdag 24. juli. Så venter en treningskamp borte mot Haugesund søndag 29. juli klokken 16.00, før alvoret starter igjen med eliteseriekamp hjemme mot Start mandag 6. august.

Spillefri til tross, Brann-spillerne er forpliktet til å holde formen ved like også i ferien. Alle får med seg et individuelt tilpasset treningsprogram som de skal følge disse to ukene.

- Spillerne vil være fra hverandre, men de skal være i trening selv om det er spillefri. De er på en måte på en individuell treningsleir de neste 14 dagene, sier Brann-trener Lars Arne Nilsen.

Måling og GPS

I trening og kamp er spillerne vanligvis utstyrt med en vest som blant annet måler hvor mye de har løpt. Tilsvarende målinger blir også foretatt når de er på «ferie».

- Ja, og vi kommer til å måle både vekt, fettprosent og O2-opptak når de kommer tilbake. I tillegg må spillerne vise at de har løpt nok, sier Nilsen.

Han tror at det er gunstig for flere av spillerne å få spillefri nå.

- Det er flere som sliter med småskader. For dem spesielt er det fint å få noen hviledager. Derfor vil også alle spillerne få et individuelt tilpasset treningsprogram i tillegg til et basisprogram som alle skal følge. På den måten får både de småskadde og de som behøver ekstratrening godt utbytte av denne perioden, mener Nilsen.

Mer energi til høstsesongen

For Fredrik Haugen er det ingen problem å trene i ferietiden.

- Nei, vi er profesjonelle og liker å trene alle mann, så det er ingen problem, sier Branns midtbanemann.

I stedet for ferie kaller han disse 14 dagene for «egentreningsperiode».

- Jeg tror at det er fint for spillerne å være litt borte fra hverandre. Da henter vi mer energi til høstsesongen. Vi skal trene godt selv om ikke trener sammen, sier Haugen.

 Husk neste hjemmekamp mot Start mandag 6. august klokken 19.00.

Kjøp billetter

Annonse fra Eliteserien: