Slik jobber Ole «Spion» for Brann

Høsten 2023 ansatte Brann danske Ole Nielsen, bedre kjent som Ole «Spion», som speider. Nå har han vært med laget til Marbella på treningsleir, og forklart til brann.no hvordan han arbeider for Brann.

Annonse:

– Noe av det viktigste jeg har gjort i mine måneder i Brann har vært å se alle Branns kamper. Noen har jeg sett på Stadion, mens resten har jeg sett på video. Dette er viktig slik at jeg vet styrker og svakheter på dem vi allerede har, før vi skal ut å lete etter spillere til å styrke troppen, sier dansken. 

Ole Nielsen, eller Ole «Spion» som har vært hans kallenavn siden 1990-tallet, ankom Marbella og Branns treningsleir fredag. Her skal han være en drøy uke, og følge både Branns treninger og kamper, men også se på andre lag som spiller i området. 

Dansken har jobbet som speider i nesten 30 år, og kan skilte til klubber som Newcastle, Everton, Celtic og Leicester på listen over klubber han har jobbet for. I Danmark jobbet han som sjefsspeider i syv år, fra 2015 til 2022. 

Viktig besøk

Ole «Spion» bor og jobber for det meste hjemmefra i danske Odense. Men i fjor høst var han på Stadion to ganger, og de kampene endte med Brann-seier mot Molde og Bodø/Glimt. 

Han forklarer viktigheten av å få sett Branns kamper live og følge med på treninger slik:

– Når jeg har full oversikt over det vi har, blir det enklere i min jobb der jeg skal finne nye tilskudd til spillertroppen, sier han. 

En vanlig arbeidsdag kan han se én til to fotballkamper, snakke med agenter, sette seg inn i data på spillere og ha dialogen med de som jobber med spillerlogistikk i Brann. 

For nyansatt sportslig leder i Brann, Per-Ove Ludvigsen, er samarbeidet med dansken godt. 

– Det er viktig for oss at Ole er med oss her nede, da får han den innsikten i det vi allerede har, som han nevnte selv. Vi som har kontorer på Stadion har god oversikt over spillermarkedet i Norge, mens Ole sine primærområder er i dansk og svensk fotball. Vårt hovedfokusområdet er Norge og Skandinavia, sier Ludvigsen. 

Og legger til: 

– Jobben Ole gjør letter også min jobb. Vi har god dialog og han sjekker av referanser og andre ting før en eventuell spiller kommer på mitt bord. Selv om han jobber fra Danmark, kommuniserer vi godt digitalt så det fungerer veldig bra, avslutter Ludvigsen.

Annonse fra Eliteserien: