Slik hjelper Bemanningsbyraaet og Brann unge voksne i jobb

For femte kull på rad bidrar Bemanningsbyraaet med sin spesialkompetanse inn mot Brannsjansen.

Annonse:

Brannsjansen er et arbeidstreningsprogram for unge voksne i alderen 18-30 år som er drevet i Brann sin regi. Målet er fast arbeid eller skole, og gjennomføres i samarbeid med Bergen Kommune og Brann sine partnere.

Prosjektet ble startet opp i 2011 og rundt 230 personer har vært innom fordelt på 18 forskjellige kull. På de fem siste har Bemanningsbyraaet bidratt med sin spesialkompetanse. 

– Vi opplever et reelt engasjement blant våre ansatte og det skaper mer motivasjon i arbeidshverdagen, sier Mona Lavik, som er daglig leder i Bemanningsbyraaet.

Personlig veiledning

Alle deltakere i Brannsjansen er forskjellige, og med ulike behov og ønsker. Mye handler om å bli kjent med seg selv, snu et skakkjørt selvbilde, bli tatt på alvor og skape positive opplevelser og mestringsarenaer for videre utvikling.

Med Bemanningsbyraaet med på laget får alle deltakerne gjennomført en adferds -og motivasjonsanalyse som gjennomgås en til en, med profesjonelle veiledere. Veiledere formidler også hva som er viktig når en søker jobb, hva arbeidsgiver ser etter, typiske fallgruver og gode tips i en jobbsøkerfase.

– Det er interessant å bli bedre kjent med deltakerne i prosjektet, for dypere forståelse og innblikk. Det tvinger oss til å tenke litt annerledes, seier Lavik i Bemanningsbyraaet.

Hvert år er det to opptak til Brannsjansen og i gjennomsnitt er det 13 personer som blir tatt inn på hvert kull. Det gir godt over 200 deltakere totalt siden starten og nesten 60 prosent har kommet seg ut i arbeid eller fullført skolegang. 

– Det er kjekkere å nå mål sammen og bidra der en allerede er god. Ved aktiv deltakelse får våre partnere bedre innsikt i våre samfunnsprosjekter og våre deltakere nyter godt av deres kjernekompetanse. Slikt utvikler vi oss i begge leire og skaper spennende og nye relasjoner, sier Linn Hæreid som er ansvarlig for samfunnsprosjekter i Brann. 

Største lærdom

For å få prosjektet til å fungere er flere samarbeidspartnere involvert og tilbyr jobb til deltakerne. 

For deltakerne er det også lærerikt og en av dem sier dette om hva som har vært den største lærdommen. 

– Så lenge dagens holdninger og valg kan begrunnes på en god måte, er det greit å være åpen og ærlig om sin historikk. Vi har alle bagasje og personlige erfaringer kan ofte gi nyttig innsikt og forståelse om det brukes på rett måte. Ofte kan det være lettere å se ting i perspektiv i samtale med andre.

Her kan du lære mer om hvem Bemanningsbyraaet er.

Og vil du vite mer om Brannsjansen? Den informasjonen finner du her.

 

Annonse fra Eliteserien: