Slik har det gått med Branns utlånte spillere i 2020

Brann har hatt seks spillere som var med A-laget i sesongoppkjøringen på utlån i år. Her er en oversikt over hvordan det har gått med dem denne sesongen.

Annonse:
  • Toppbilde: David Møller Wolfe har gjort sine saker bra på utlån i Åsane i år. Foto: Trond Gausemel/Hordalandsfotball. 

– Det har vært et veldig godt år for spillerne som har vært utlånt fra Brann. Mange av de unge lovende lokale spillerne vi har troen på at skal bli A-lagsspillere for Brann, har fått spilt mange kamper på et høyt nivå, sier sportssjef i Brann, Rune Soltvedt. 

Av de unge lokale spillerene har fire av dem vært på lån i Øygarden og Åsane, der de har fått spilt mye i OBOS-ligaen. 

– Det er viktig for disse spillerne å få prøve seg på dette nivået. Det gjør at veien til eliteseriespill ikke bli så lang som den kan være. Vi startet for noen år siden med en utlånsmodell der vi får de unge spillerne ut i klubber på så høyt nivå som de er klare å spille på. Dette har vist seg i de fleste tilfeller å være en vinn-vinn-vinn situasjon for alle tre parter. Vi må takke de lokale klubbene for det gode samarbeidet vi har med dem, sier Soltvedt. 

Aune Heggebø (19) - spiss

Lånt ut til Øygarden FK i OBOS-ligaen.

30 kamper, 8 mål, 4 målgivende.

Som i fjor ble unge Heggebø lånt ut til laget fra Sotra, denne gangen for hele sesongen. Øygarden FK slet tungt i OBOS-ligaen, og det endte til slutt med nedrykk. Heggebø har vært fast på laget og notert seg for tolv målpoeng fra sin spissplass, det er mer enn noen annen i klubben.

Vegard Skeie (20) - midtstopper

Lånt ut til Øygarden FK i OBOS-ligaen.

5 kamper. 

Osingen begynte å trene med Brann i sommer, og gjorde sakene sine så godt at han ble hentet permanent fra Os i september. De siste månedene av sesongen ble han sendt på lån for å hjelpe Øygarden i kampen mot nedrykk. Skeie har gjort sakene sine godt for laget fra Sotra, men klarte ikke å hjelpe laget til å unngå nedrykk. Skeie har kontrakt med Brann ut 2023.

David Møller Wolfe (18) - venstreback     

Lånt ut til Åsane i OBOS-ligaen.

27 kamper, 1 mål, 5 målgivende.

Etter å ha vært med A-laget til Brann på treningsleir til Gran Canaria, og fått spilletid i flere treningskamper, ble 18-åringen sendt på lån til Åsane. Der har han hatt en viktig rolle for et Åsane som har prestert langt over forventning i OBOS-ligaen. Med Møller Wolfe på laget slo Åsane ut Raufoss i den første kvalifiseringskampen til Eliteserien, men i neste runde ble Ranheim for sterke. 

Emil Kalsaas (20) – høyreback

Lånt ut til Åsane i OBOS-ligaen.

24 kamper, 1 mål, 1 målgivende.

Høyreback Emil Kalsaas reiste også på lån til Åsane før sesongen. Han har slitt med skader gjennom flere år, men i år har han fått orden på kroppen og vært på banen i mange kamper for Åsane. Spesielt etter at Ole Didrik Blomberg ble hentet fra Åsane til Brann har det blitt mer spilletid på Kalsaas. 20-åringen har kontrakt med Brann ut 2020, men den blir ikke forlenget. 

Eirik Holmen Johansen (28) – keeper

Lånt ut til Kristiansund BK i Eliteserien.

8 kamper.

Like før sesongstart i juni ble Eirik Holmen Johansen sendt på utlån til KBK. Lagets førstekeeper Sean McDermott hadde pådratt seg en langtidsskade, og siden Brann på det tidspunktet hadde fire keepere ble Holmen Johansen utlånt. I KBK ble det en del kamper, men ikke så mange som keeperen håpet på. 

Jesper Löfgren (23) – midtstopper

Lånt ut til Mjällby i Allsvenskan.

26 kamper, 1 mål.

For andre år på rad ble den svenske midtstopperen lånt tilbake til Mjällby i Sverige. Klubben hadde, med Löfgren på laget, sikret seg to strake opprykk og var klar for Allsvenskan. Löfgren har spilt fast på laget som tok en sensasjonell femteplass i serien, bare to poeng unna medalje. Löfgren har flere ganger gjennom sesongen vært på «Rundens lag». Han har kontrakt med Brann ut 2022.

I tillegg til de nevnt over har akademispillerne Nicholas Marthinussen (Notodden) og David Tufta (Sotra SK) vært på utlån til klubber i 2. divisjon i 2020.

Annonse fra Eliteserien: