Slik gikk det med Brann sine spillere på landslagsoppdrag

Hele syv Brann-spillere har vært borte og spilt landskamper de to siste ukene.

Annonse:
  • Toppbilde: U16-landslaget før 2–1-seieren mot Moldova, med tre Brann-spillere fra start. Jonas Tviberg Torsvik (øverst til venstre), Jakob Tveit (nr. to fra høyre, fremme) og Markus Haaland (nederst helt til høyre). Foto: Helge Bjørke / NFF.

A-landslag

Brann har hatt én spiller på A-landslag de siste ukene. Det er Robert Taylor, som har vært med Finland. De har møtte Wales til treningskamp, samt Kasakhstan og Frankrike i VM-kvalifiseringen. 

Mot Wales i treningskampen endte det 0–0, og Taylor ble byttet inn den siste halvtimen. I VM-kvalifiseringskampen mot Kasakhstan startet Taylor, og han var på banen da Finland scoret seiersmålet. I den siste kvalikkampen mot Frankrike var Taylor i tropp, men ble ikke byttet inn. Frankrike vant 2–0. 

U21

Ole Martin Kolskogen fikk sin debut for det norske U21-landslaget. Forsvarsspilleren har blitt tatt ut til landslagstroppene tidligere også, men har måtte melde forfall grunnet skader. 

U21-landslaget er i gang med EM-kvalifiseringen, og i den første kampen mot Østerrike vant de 3–1. Kolskogen ble byttet inn helt på slutten. 

I den siste kampen, mot Estland, vant Norge 5–0 og Kolskogen fikk spille den siste halvtimen. 

– Det var veldig kjekt å få debuten for Norge U21. Det har vært et mål jeg har hatt lenge. På grunn av skader har debuten måtte vente litt, men der var deilig å endelig få den. Vi gjorde to svært gode kamper, og spesielt i siste kamp var det kjekt å få være med å bidra med en del spilletid. Nå er tankene rettet mot Bergen for å klinke til på trening og i kamp resten av sesongen, sier Ole Martin Kolskogen til brann.no.

U20

U20-landslaget møtte Tyskland på bortebane, og i kampen som endte 1–1 startet Brann-spiller David Møller Wolfe kampen. 

– Det var veldig kjekt å møte en så stor nasjon som Tyskland, der vi fikk møte utrolig gode spillere som til daglig trener og spiller i toppklubber i Bundesliga og 2. Bundesliga. Kampen i seg selv var ganske jevn, der Tyskland hadde flest sjanser. Vi kriget og viste en rå mentalitet gjennom hele kampen, som til slutt gjorde at vi fikk med oss et godt resultat mot topp, topp motstand, sier Møller Wolfe. 

U19: 

Aune Heggebø var tatt ut på U19-landslaget som møtte Frankrike i to privatlandskamper, men spissen meldte forfall og var ikke med på samlingen.  

U17: 

Niklas Jensen Wassberg spilte fra start i U17-landslagets kamp mot Danmark i en firenasjonersturnering i Sverige. Det endte 0–0, men Norge vant 6–5 etter straffesparkkonkurranse. 

Tirsdag ettermiddag spilte U17-laget mot Belgia, og Jensen Wassberg startet også den kampen. Det endte 2–2, og også denne kampen måtte avgjøres med straffesparkkonkurranse. Nok en gang var Norge sterkest og de endte med å vinne turneringen. 

– Jeg har hatt en veldig lærerik uke, med gode treninger og kamper. Det har vært en utrolig fin opplevelse, sier Jensen Wassberg. 

U16: 

Branns Jonas Tviberg Torsvik, Markus Haaland og Jakob Tveit var med i troppen til det norske U16-landslaget. De deltok i Syrenka Cup i Polen og møtte Nederland (2–0-tap), Moldova (2–1-seier) og Romania (2–0-seier). I kampen mot Nederland startet Haaland, mens Torsvik ble byttet inn. Alle tre startet i kampen mot Moldova, mens i den siste kampen startet Torsvik og Haaland. 

Alle tre fikk sine første minutter med landslagserfaring.

Annonse fra Eliteserien: