Slik filmer han treningene for å få detaljene til å sitte

Tom Mangersnes er med Brann-laget på Gran Canaria. Han skal filme og analysere Brann sine treninger, for å terpe på de avgjørende detaljene.

Annonse:

Mangersnes ble en del av trenerteamet like før jul i fjor, og skal styrke arbeidet med analyse. Både av motstandere, men også av eget spil. 

På treningsbanen som brukes på Gran Canaria er det montert opp et kamera på sidelinjen med to kameralinser. De filmer hver sin vei, slik at hele banen er dekket. I tillegg filmes det fra kortsiden for å få kunne gå i detalj på oppbyggingen av det offensive spillet.  

– Min jobb er å gå gjennom filmene og ta ut det som er relevant. Det presenterer jeg for trenerteamet og så ser vi om det gikk slik vi hadde tenkt. På den måten får vi kvalitetssikret at det vi trener på er det vi ønsker å få til i kamp, sier Mangersnes. 

Brann-trener Lars Arne Nilsen er godt fornøyd med å ha Mangersnes på plass. 

– Han er blant de aller beste i landet på sitt område, og det vil gjøre oss bedre på de små tingene som kan vippe kamper i vår favør, sier Nilsen. 

I starten filmes treningene for å bygge opp en database. Fremover mot seriestart og utover i sesongen vil det bygges opp mer og mer data i databasen. 

– Resultatet fra filmene vil også bli presentert for spillerne. Det blir et nyttig verktøy for dem, for da kan vi vise detaljene vi vil få til med video. Det gir oss bedre forutsetninger for å kommunisere det vi mener, enn om vi bare forklarer det med ord, sier Mangersnes. 

Han skal være med på treningsleiren frem til søndag. 

 

 

Annonse fra Eliteserien: