Slik bruker A-laget uken med treningsforbud

Koronarestriksjonene gjør at fellestreninger ikke er lov denne uken, også for Branns A-lag. Likevel trenes det godt.

Annonse:

– Alle spillerne har fått egne programmer og økter de skal gjennomføre. Det trenes hver dag, og det handler om å vedlikeholde formen. Det er forskjell i programmene fra spiller til spiller, basert på hva de trenger å jobbe med, sier Brann-trener Kåre Ingebrigtsen.

Søndag kom beskjeden om at Bergen stengte ned, for å stoppe spredningen av det muterte koronavirus. Det gjorde også at Brann sitt A-lag (og akademiet) måtte stoppe sin aktivitet.

Individuell gjennomgang

Med en uke uten fellestreninger har både spillerne og trenerne måtte jobbe på nye måter. Når det blir lov med fellestreninger igjen, er trenerteamet godt forberedt.

– Vi har vært i gang i tre uker og trent veldig hardt. Om vi får starte opp igjen neste uke er vi godt forberedt, og har fått ekstra tid til å planlegge gjennomføringen av treningene, sier Ingebrigtsen.

De tre første ukene har vært tøffe fysiske, og bygget opp fysikken. Fremover endres treningsinnholdet.

– Når vi får sette i gang igjen blir det mer fokus på offensiv struktur og samhandling. Treningen blir spisset mer inn mot spillestilen og hvordan vi skal fremstå, sier Ingebrigtsen.

Like før alt ble stengt ned fikk Brann spille treningskamp mot Molde. Selv om det for tiden er forbudt med treningskamper i toppfotballen, har Molde fritak på grunn av forberedelser til Europa League-kampen mot Hoffenheim.

– Vi har fått ekstra godt tid til å analysere hvert spark på ballen i den kampen. Med den ekstra tiden vi har fått denne uken har vi brutt ned hele kampen, og tatt ut klipp med alle involveringene til hver enkelt spiller. Når vi samles igjen kan vi sitte oss ned èn-og-èn, og gå gjennom hvordan de kan bli enda bedre.

Per nå får ikke Brann trene før tidligst søndag klokken 18.00, om ikke koronatiltakene forlenges. Åpner det opp for trening på søndag vil første økt på en uke bli søndag kveld.

Annonse fra Eliteserien: