Slik blir oppkjøringen til Brann 2 før 2. divisjonssesongen

Nyopprykkede Brann 2 er i full gang med oppkjøringen til årets sesong i 2. divisjon. Det blir et helt nytt nivå, både for den unge spillertroppen og for trener Azar Karadas.

Annonse:
  • Foto: Bjørn Erik Nesse/Digitalsport. 

– Vi har vært i gang noen uker nå. Vi har testet spillerne fysisk, hatt spillersamtaler og er godt i gang med treningene, sier Karadas.

Brann 2 rykket opp fra 3. divisjon i fjor, og for første gang siden 2014 skal Branns andrelag spille i 2. divisjon igjen. 

Trener Azar Karadas forklarer hvordan laget forbereder seg på en enda tøffere kamphverdag, et nytt nivå, og viktigheten av tålmodighet og riktig fokus i året som kommer. 

Tålmodighet

Brann 2 består primært av unge spillere, gjerne i junior alder. I fjorårets opprykkssesong hadde laget en snittalder på 19,4 år på kamptroppen gjennom sesongen, inkludert spillerne fra A-laget som kom ned og bidro. 

Inn i den kommende sesongene er treningsgruppen enda yngre. 

– Det er så og si samme troppen som i fjor, og det er en ung og sulten gjeng som er nysgjerrig og lysten på å bli bedre fotballspillere. Det blir en tøff sesongoppkjøring for guttene, men det kreves for at de skal ta nye steg, sier Karadas. 

I serien møter de blant annet Sotra SK til lokaloppgjør, Ull/Kisa som spilte kvalifisering om opprykk til OBOS-ligaen i fjor og Stjørdals-Blink som spilte mot Branns A-lag i OBOS-ligaen i fjor. 

– Det er unge spillere på laget, og det vil bli ujevne prestasjoner. Det er helt normalt i et utviklingsløp for spillerne. Viktige nøkkelord for oss er tålmodighet, med riktig fokus og prioriteringer på arbeidet som skal gjøres i hverdagen for å skape utvikling. Disse punktene blir viktige for oss å holde fast ved, uavhengig av hvordan de sportslige resultatene blir, sier Brann 2-treneren. 

Treningsleir og lokal motstand

For å være best mulig rustet til hva som skal møte dem i andredivisjon, kommer Brann 2 til å spille flere treningskamper mot lokale lag fra forskjellige divisjoner. Blant lagene de skal møte er seriemotstander Sotra, Bjarg, Lysekloster og Os. I mars reiser laget én uke på treningsleir utenfor Barcelona, der de skal møte finske FC Lahti i treningskamp. 

– 2. divisjon er en del av toppfotballen, og det blir et steg opp for guttene. Både fysisk og tempomessig. Vi skal jobbe godt gjennom vinteren så vi er så godt rustet som mulig for den nivåøkningen, sier han. 

I årets første uker har også flere av Brann 2 sine spillere fått prøve seg på A-laget sine treninger. 

Ny kamparena

Med steget opp fra 3. til 2. divisjon kommer det ikke bare tøffere krav sportslig. Det er også andre krav til kamparenaen, og siden Nymark ikke tilfredsstiller kravene til toppfotballen er det planlagt at Brann 2 sine kamper spilles på Varden Amfi i Fyllingsdalen. 

Seriestart er tirsdag 11. april, borte mot Strømmen. Stort sett spilles alle Brann 2 sine kamper dagen etter at A-laget har spilt sin kamp i Eliteserien den aktuell runden. 

I tillegg til spill i 2. divisjon, skal de fleste spillerne i Brann 2-troppen spille i den nasjonale serien for G19-lag. Der er Brann i pulje med Viking, Sogndal og Haugesund. 

Lørdag 28. januar klokken 14.00 er det klart for den første kampen, hjemme mot Viking på Lægdebanen. 

Annonse fra Eliteserien: