Slik bevarer vi samholdet på Gatelaget

Brann gir Gatelaget god oppfølging selv om treningene utgår.

Annonse:

Etter at det kom et forbud mot fellestreninger og det ble klart at Gatelaget ikke lenger kan samles i perioden fremover, har det vært ekstra viktig å holde en god dialog og ivareta de på best mulig måte.

– Det viktigste er å opprettholde en god dialog og forsikre at alle tar rådene fra helsemyndighetene på alvor, uten å spre frykt. Vi ringer alle våre spillere og er tilgjengelig for samtlige om det skulle være noe. Vi er også aktive på Facebook-gruppen vår og deler erfaringer med hverandre, sier ansvarlig for samfunnsansvar, Linn Hæreid.

Gatelaget har fått tildelt et treningsprogram fra akademiet med alternative øvelser de kan gjennomføre, og som de blir oppfordret til å dele med resten av gruppen på sosiale medier. De har også fått tilbud om å delta på et online førstehjelpskurs. Dette er tredje gruppen i rekken som skal få godkjent kurset, og er noe alle spillerne på Gatelaget må gjennomføre som en del av programmet.

En annerledes hverdag

Opprinnelig samles Gatelaget hver tirsdag og torsdag på Stadion for å spille fotball. Der får de gjennom tilrettelagte aktiviteter påfyll av mestring, som over tid gir økt livskvalitet.

Vi gleder oss bare til alt dette er over, slik at vi kan samles og spille fotball igjen.

— Andreas, Gatelaget
Det er også en arena for å bygge rutiner og et godt samhold, og i tillegg er det en møteplass hvor de får i seg sunn og næringsrik mat. Dette er alle viktige faktorer for å holde seg rusfri.

Koronaviruset har snudd opp ned på tilværelsen for mange, og Andreas er en av spillerne på Gatelaget som ser frem til å gå på fotballtrening på Stadion igjen:

– Gatelaget har hatt en utrolig fin vekst den siste tiden, og det er en fantastisk gjeng som jeg savner allerede. Det tar vekk en del av hverdagen, og terskelen for å falle tilbake til gamle vaner blir større. Vi gleder oss bare til alt dette er over, slik at vi kan samles og spille fotball igjen, sier Andreas til Brann.no.

Annonse fra Eliteserien: