Skaanes reddet poenget for Brann

Det så mørkt da klokken passerte 90 minutter og Brann fremdeles lå under med 0-1. En nydelig avslutning av innbytter Kasper Skaanes på overtid sørget imidlertid for poengdeling mellom Brann og Stabæk.

Det så lenge ut som at dette var kvelden der alt skulle gå galt for Brann. Et litt tilfeldig baklengsmål var lenge kampens eneste nettkjenning, og Brann slet gjennom store av kampen med å bryte ned gjestenes kompakte forsvar.

Så skulle det endelig skje! På overtid kom David Møller Wolfe på en fin raid langs venstrekanten. Han la hardt inn foran mål. Ballen ble klarert ut til Kasper Skaanes på rundt 15 meter fra mål. Han nølte ikke ett sekund og skrudde ballen fint rundt Stabæks meget gode keeper Marcus Sandberg. 1-1! Dermed reddet Skaanes et livsviktig poeng for Brann.

Det var imidlertid Stabæk som åpnet kampen best, og hadde flere farligheter før Brann kom skikkelig i gang. Blant annet var tidligere Brann-spiller Fredrik Haugen svært nær scoring da han holdt på å løpe ballen i mål etter to minutters spilt. Lennart Grill reddet Brann med en fin benparade.

Tre minutter senere var Brann farlig frempå etter et frispark fra venstrekanten. Men Daniel Pedersen fikk ikke orden på avslutningen, og den gikk til side for Stabæk-målet.

I det 21. minutt ble Bård Finne nydelig spilt gjennom av Robert Taylor. Dessverre fikk en Wernersson i Stabæk en fot på ballen før Finne fikk avslutte.

Branns største scoringsmulighet før pause kom i det 24. minutt. Det ble faktisk en trippelsjanse da Stabæk-keeper Marcus Sandberg vartet med en enhåndsredning på avslutningen fra Finne. På returen var Taylor på plass, men Stabæk-forsvarerne reddet på streken. På retur nummer to kom Petter Strand først på ballen, men avslutningen gikk utenfor. Her var Brann uheldige som ikke tok ledelsen.

Lå under til pause

Utover 1. omgangen hadde Brann tatt over det meste av spillet. Da er det litt typisk at det var motstander som skulle ta ledelsen. Stabæk kom til et sjeldent angrep på Branns straffefelt. Ballen ble klarert ut til Stabæks slovakiske midtstopper Ivan Mesik. Han dundret til fra 25 meter. Ballen fikk en lei stuss rett foran Branns mål og dermed ble Grill utmanøvrert. 1-0 til Stabæk. Nå måtte Brann opp og utligne. Det passet bortelaget bra, som kunne legge seg bakpå og satse på kontringer.

Omgangen ebbet ut med Stabæk-ledelse. Etter pause kom Moonga Simba og Skaanes inn, og det skulle få avgjørende betydning for kampen.

Men Stabæk var bestemt på å ta med seg tre poeng hjem til Bærum, og de forsvarte seg for harde livet. Brann slet veldig med å trenge den kompakte Stabæk-muren.

Men det skulle gå til slutt. Skaanes scoring var fortjent utfra spill og sjanser, selv om dette langt fra var Branns beste kamp.

Etter utligningen handlet alt om Branns jakt på seiersmålet. Stabæk var ferdige for kvelden. Men verken Strand eller innbytter Vajebah Sakor klarte å overliste Stabæk-keeperen. Dermed endte det med 1-1 og poengdeling.

KAMPFAKTA

Brann - Stabæk 1-1 (0-1)

0-1:
Ivan Mesik (38.)
1-1: Kasper Skaanes (90.)

Eliteserien 22. runde. Brann Stadion. Dommer: Tommy Skjerven, Kaupanger IL. Gult kort: Ivan Mesik, Marcus Sandberg og Kaloyan Kostadinov, Stabæk. Eirik Horneland, Brann.

Brann (4-3-3): Lennart Grill - Felix Horn Myhre, Fredrik Pallesen Knudsen (Vajebah Sakor fra 66.), Japhet Sery Larsen, Ruben Kristiansen (David Møller Wolfe fra 86.) - Daniel Pedersen (Kasper Skaanes fra 46.), Sivert Heltne Nilsen, Petter Strand - Bård Finne (Moonga Simba fra 46.),  Aune Heggebø, Robert Taylor (Mathias Rasmussen fra 66.)