Sjansesløseri og snytt for straffe i Kristiansund

Det endte med poengdeling etter 1-1 i Kristiansund.

Klikk i videovinduet over for å se høydepunktene fra kampen.

Kristiansund scoret først på straffe, men ti minutter senere satte Daouda Bamba inn utligningen. Ti minutter før slutt skulle Brann hatt straffe etter en hands på streken av en KBK-forsvarer, men det ble i stedet dømt hjørnespark.

Slik var kampen:

Startet klart best

Jón Gudni Fjóluson markerte seg som en sterk duellspiller allerede etter 30 sekunder. I duellen med Flamur Kastrati sto han fjellstøtt, mens spissen til KBK ble liggende i noen sekunder.

Den første omgangen var det Brann som dominerte, men det endte målløst til pause.

Etter ni minutter fikk Brann sin første sjanse. Thomas Grøgaard kom seg rundt på kanten og la ballen lavt inn mot Petter Strand. Strand fikk avsluttet, men skuddet gikk utenfor. Minuttet senere skjede det samme igjen. Grøgaard til Strand, men avslutningen gikk via KBK-forsvaret og utenfor målet.

I det 22. minutt kom en ny god Brann-mulighet . Jon-Helge Tveita kranglet med seg ballen inn i boksen og lobbet den inn på bakerste til Daouda Bamba. Avslutningen ble klarert på streken.

Utover i omgangen fortsatte Brann å ha ballen mest og flere ganger spilte de seg nesten helt inn i boksen til KBK. Men det ble likevel ikke scoring til noen av lagene før hvilen.

Straffet på straffe

Etter pausen fortsatte Brann å styre kampen, men uten å skape de største sjansene. Etter rundt en times spill ble det temperatur. Først gikk Robert Taylor i bakken i KBK-feltet, men dommer valgte å blåse mot finnen og belønnet han med gult kort. Reprisen viser at det var kontakt mellom Taylor og forsvarsspilleren.

Like etter kom KBK på en kontring og Håkon Opdal fikk dømt straffespark mot seg etter at Sondre Sørli gikk i bakken. Opdal sine protester førte ikke frem, og Amahl Pellegrino var sikker fra straffemerket.

Etter straffescoringen var det KBK som tok mer over kampen, men så kombinerte Strand og Taylor på kanten. Sistnevnte avsluttet knallhardt via innsiden av stolpen og rett i beina på Bamba som satte inn utligningen til 1-1 etter 73 minutter.

Fem minutter etter fikk Bamba nok en mulighet etter en glimrende kontring. Skuddet var 11 meter ble reddet med armen av en KBK-forsvarer på streken, men det ble heller ikke straffe denne gangen - bare hjørnespark.

I sluttminuttene kunne kampen gått begge veier og spillet bølget frem og tilbake. Det endte med poengdeling.

Kristiansund - Brann 1-1 (0-0)

1-0: Amahl Pellegrino (63.)
1-1: Daouda Bamba (73.)

19. serierunde. Eliteserien. Kristiansund Stadion. 200 tilskuere. Dommer: Espen Eskås, Bækkelagets SK.

Gult kort: Jon-Helge Tveita, Daniel Pedersen, Robert Taylor, Håkon Opdal, Brann. Amidou Diop, Kristiansund