Signert ny kontrakt med Brann

Aurora Mikalsen (27) har signert under på en ny kontrakt med Brann til ut 2024.

Annonse:

Se hele intervjuet i videovinduet over eller på vår YouTube-kanal her.

– Jeg er veldig, veldig glad for at det endelig har kommet i land. Det har tatt litt tid, så at det er landet nå, er jeg veldig glad for, sier Mikalsen.

På spørsmål om hvorfor hun ønsker å bli her, svarer hun kontant:

– Det sier seg vel selv. Det er jo den beste klubben i Norge. Ingen andre er i nærheten. Det er en kjempegod gjeng som pusher hverandre, og sammen med en bra trener i Martin Ho, så var ikke valget vanskelig.

Å være Brann-spiller, er noe Mikalsen føler seg stolt og kry over.

– Det å være en del av Brann i Bergen by, jeg tror ikke du kan finne noe som er i nærheten av det med tanke på engasjement, både fra supporterne, byen og klubben generelt. Den veien klubben drar nå, det er noe helt eget som jeg har veldig lyst til å være en del av, sier hun. 

Har tatt steg

Etter en tøff vårsesong, har resultatene vært mye mer positive for Brann etter sommeren. Det føler 27-åringen også om sin egen prestasjon, og i høst hadde hun ti strake kamper uten baklengsmål. Hun har i tillegg stått fast i mål for A-landslaget.

– Jeg føler at jeg startet året litt rotete. Det var mye som stod på spill, og jeg følte at jeg stagnerte litt. Men fra inn mot sommeren og fra sommeren av, så føler jeg at jeg har tatt steg i forhold til feltarbeid og distribusjon, i tillegg til å få inn noen gode redninger som er gøy å se tilbake på, sier hun.

Et sunnhetstegn

Tidligere har Mikalsen spilt for både Manchester United og Tottenham. Sammenlignet med Brann og norsk fotball mener hun at de engelske klubben ligger noen steg foran, men at Brann er i en rivende god utvikling.

– Det at vi skal spille på Stadion, og med disse elleville supporterne, det er veldig deilig. Når vi også ser på struktur og organisering, så føler jeg at det her i Brann faktisk er veldig bra. Det er ikke alltid grønnere på andre siden og i utlandet selv om det har store navn, sier hun.

Hun mener utviklingen i Brann nå er et viktig sunnhetstegn, og at klubben går frem som et godt eksempel for videre utvikling av kvinnefotballen her i Norge. 

Går for The double

Nå ønsker hun å revansjere årets sesong, og sikter høyt med neste års ambisjoner.

– Vi går for the double. Vi har litt å gjøre opp for i år. Det har vært veldig gøy å spille Champions League, så da er det the double som er forhåpningene for neste år, sier hun.

Å få spille Champions League har vært en ellevill og surrealistisk opplevelse for kristiansunderen, og hun er positiv til veien videre i gruppespillet. 

– Når vi spilte på Stadion for eksempel, var det gåsehud gjennom hele kampen. Jeg var så kry. Når vi samtidig klarer å dra i land en seier der, så synes jeg det var helt ellevilt, altså. Fra start til slutt. Så nå får vi bare gønne på videre, avslutter hun med et smil.

Sportslig leder Aleksander Olsen mener Mikalsen er en viktig profil for klubben og fotballen generelt, og er svært glad for å ha landet et videre samarbeid med keeperen. 

– Hun har også vært solid i buret for både Brann og for Norge. Aurora er en veldig viktig brikke for Brann inn i det året vi er på vei inn i, også med tanke på at vi har litt å revansjere i eget seriespill fra i år, sier Olsen. 

Annonse fra Eliteserien: