Seriestarten er utsatt og det blir forbud mot treningskamper

All toppfotballaktivitet stopper i første omgang til 15. april 2020. Seriestarten utsettes til mai.

Annonse:

– Det som er bestemt er at det verken skal spilles seriekamper, cup eller treningskamper før 15. april. Første seriekamp vil ikke bli før første helgen i mai, sier daglig leder i Brann, Vibeke Johannesen. 

For Brann sin del betyr det at de fem første kampene i eliteserien er utsatt. Det gjelder kampene mot Rosenborg (borte), Stabæk (hjemme), Sandefjord (borte), Bodø/Glimt (hjemme) og Sarpsborg (borte). 

– Dette tiltaket er gjort med bakgrunn i den smittesituasjonen vi har i dag. Det kan være det blir endringer, men per nå er det slik det er bestemt, sier Johannesen. 

Og legger til. 

– Vi forstår at det er mange spørsmål knyttet til dette her, og vi har ikke alle svarene på nåværende tidspunkt. Vi skal komme tilbake til med mer informasjon så fort vi har det. 

Brann har allerede gjort en rekke andre tiltak for å minske smittefaren. Blant disse er stenging av administrasjonen på Stadion for besøkende og at a-laget isoleres fra resten av administrasjonen. A-lagsspillerne har også fått fri fra fellestreninger frem til mandag. NFF har stoppet all breddefotball ut april, og har også avlyst alle elitetiltak og nasjonale serier for akademiene. 

Til media: 

Er det spørsmål rundt dette er daglig leder Vibeke Johannesen (411 40 333) og sportssjef Rune Soltvedt (944 70 200) kontaktpersoner. Johannesen er rett kontaktperson for det større bildet om klubbdrift og konsekvenser. Soltvedt er kontaktperson på den sportslige delen. 

For kontakt med øvrige ansatte (og spillere i Brann) er kontaktperson medieansvarlig Thomas Brakstad (93 01 88 11). 

Annonse fra Eliteserien: