Seriesølv, tross stortap i Drammen

Hjemmelaget var best og slo Brann fortjent i den siste serierunde. Men Brann kunne likevel juble til slutt, for seriesølv og Europa-cup-kvalifisering i 2024.

Åpningen på kampen var jevn. Brann hadde ballen mye, men hjemmelaget forsvarte seg godt.

Midtveis i omgangen var det hjemmelaget som tok ledelsen. Et innlegg fra venstrekanten fant Lars-Christopher Vilsvik på bakerste stolpe. Han fikk skutt via en annen spiller og i mål.

Etter scoringen hadde Godset alle muligheter til å doble ledelsen, da de kom gjennom alene med keeper. Men Mathias Dyngeland reddet mesterlig.

Ti minutter før pause hadde Strømsgodset enda en ball i nettet, men den ble fort avvinket for offside. Den avgjørelsen fikk også støtte av VAR, og fasit ble ingen scoring.

Hjemmelaget ledet fortjent til pause.

Etter hvilen skapte Brann sin første store sjanse. Den kom etter en kontring, rundt ti minutter ut i andre omgang. Bård Finne slo inn, på bakre stolpe fikk Joachim Soltvedt ballen i beina. Han vendte bort den første forsvareren, men skuddet ble blokkert til hjørnespark.

Men det var vertene som skulle doble ledelsen. En klarering havnet på volley til Herman Stengel som banket ballen i mål etter halvspilt andre omgang.

Det var ikke Brann sin dag i Drammen. Godset fikk straffe etter 83 minutter, og Stengel scoret sitt andre og Godsets tredje for kvelden.

Men tap til tross, Brann sikret sølv etter at Tromsø og Viking ikke klarte å vinne sine kamper.

Årets sesong er nå over, og med over 15.200 i snitt på Eliteserie-kampene på Stadion har mange kjent på billettangst i 2023. Med partoutkort for 2024 får man fast plass på alle kamper, og best pris får man frem til midnatt i dag (søndag 3. desember).

Strømsgodset–Brann 3–0 (1–0)

1–0: Lars-Christopher Vilsvik (23.)
2–0: Herman Stengel (65.)
3–0: Stengel (83. str.)

Eliteserien runde 30. Marienlyst stadion. Tilskuere: 5432.  Dommer: Ola Hobber Nilsen, Nordstrand. Gult kort: Kreshnik Krasniqi, Ari Leifsson, Strømsgodset. Mathias Dyngeland, Brann.

Brann (4–3–3): Mathias Dyngeland – Thore Pedersen, Fredrik Pallesen Knudsen, Japhet Sery Larsen, Joachim Soltvedt –  Frederik Børsting, Sivert Heltne Nilsen, Felix Horn Myhre – Ulrik Mathisen (Niklas Jensen Wassberg fra 67.), Bård Finne (Aune Heggebø fra 67.), Niklas Castro (Sander Kartum fra 67.).