Ser frem til vestlandsderby mot Haugesund: – Vi skal løpe mer enn de og bare kjøre på

Søndag møter Thore Pedersen og Fredrik Pallesen Knudsen gamle kjenninger, når Brann møter Haugesund i cupens fjerde runde på Åsane Arena klokken 13.00. Les om deres forventninger foran vestlandsderbyet her.

Annonse:
  • Skrevet av Ståle Heiberg-Andersen. Foto: Bjørn Erik Nesse/Digitalsport. 

– Det blir gøy. Når man starter oppkjøringen er det det man ser fram til, å spille kamper som teller, forteller Pedersen.

– Vi har jo lange sesongoppkjøringer i Norge, så det blir fint å få spilt en tellende kamp igjen, tilføyer Pallesen Knudsen.

Brann har vært gjennom en innholdsrik sesongoppkjøring hvor de blant annet har tilbragt tre uker på treningsleir i Marbella. Pedersen er glad for utbyttet han har hatt av treningsleiren som nysignering, og er klar for å ta fatt på sesongen.

– Den har vært bra. Nå har jeg vært her rundt fem uker, og for meg var det fint å komme inn i gruppen gjennom å dra rett på treningsleir, for da kommer man tett på folk. Så har det vært bra tempo og intensitet, og bra nivå, forteller Pedersen.

Etter fjorårets formidable Brann-år, venter nå nye utfordringer. Pallesen Knudsen ser frem til en ny sesong, og er innstilt på å gi supporterne mer å juble for.

– Vi skal være et lag som spiller attraktiv fotball, og som kommer til å prøve å slå hvert eneste lag som kommer til Stadion. Vi skal gjøre det til et fort, og vi håper å fortsette den positive energien som ble skapt i fjor. Vi skal vise supporterne at dette betyr mye for oss, sier Pallesen Knudsen.

Møter gamle kjenninger

Både Thore Pedersen og Fredrik Pallesen Knudsen har tidligere spilt for Haugesund. Til felles har de også at deres fortid hos hvittrøyene gir dem enda mer motivasjon inn mot søndagens dyst.

– Det er jo selvfølgelig litt spesielt, at det er Haugesund vi møter. Men det gir meg bare enda mer lyst til å vinne. Fyringen mellom meg og tidligere lagkamerater er allerede i gang, forteller Pedersen.

– Det blir kjekt å se de igjen. Utenfor banen er vi venner, men på banen er det noe annet. Jeg vet at Haugesund er glad i komme til Bergen og prøve å slå Brann, men det skal de ikke få gjøre denne gangen, sier Pallesen Knudsen.

Brann tok seg videre til cupens fjerde runde også i fjor, men ble da slått ut etter et knepent 1-0 tap for KFUM Oslo på Intility Arena. Nå er det divisjonskollega Haugesund som må slås, og Pallesen Knudsen har en klar idé for hvordan han vil gjøre det vanskelig for sin gamle arbeidsgiver.

– Vi skal sende de ut av cupen gjennom å spille vårt spill, og forhåpentligvis spille med et tempo som de ikke er vant med. Vi skal løpe mer enn de og bare kjøre på, og få supporterne med oss i ryggen.

Søndag venter et kjærkomment gjensyn med våre kokende supportere for Pallesen Knudsen. For Pedersen blir søndagens kamp hans første møte med brannsuopperterne i løpet av sin tid i rødt. Det ser han fram til.

– Det blir gøy! Det blir bra å få litt trøkk på tribunene. Det er noe jeg gleder meg til, sier Pedersen.

– Det blir spesielt. Jeg er klar for å se de igjen, og høre brølene og jubelen. De mobiliserte enormt i fjor, så blir det spennende å se om de fortsetter den trenden i år og er klar for 2023. Og det tror jeg virkelig de er. Forhåpentligvis skal vi gi de mye å juble for dette året her, avslutter Pallesen Knudsen.

Annonse fra Eliteserien: