Ser frem til Champions League på Stadion: – Det blir rått

Onsdag kan Brann ta første steg mot et historisk gruppespill i Champions League. Therese Sessy Åsland (27) vurderer Branns sjanser mot den svenske seriemesteren slik:

Annonse:

– Det er et spillende lag, som liker å spille seg ut bakfra. De er vant til å spille i Champions League, men vi skal gi de god kamp, sier Sessy Åsland til Brann.no. 

Gjennom sine to sesonger i svensk fotball møtte hun Branns Champions League-motstander FC Rosengård fem ganger. Derfor vet hun bedre enn de fleste hva som møter Brann i de to kampene i CL-playoffen, mot laget som har vunnet 12 svenske seriemesterskap.     

– Publikum kan gi dem et sjokk

Branns kamp mot Rosengård på Stadion spilles onsdag 21. september klokken 18.00, og er den første av to kamper mot svenskene. Den andre går uken etter i Sverige, og vinneren sammenlagt er klar for gruppespillet i Champions League. 

Kjøp billetter her

Sessy Åsland vurderer forskjellen på den norske og svenske ligaen slik: 

– Den svenske ligaen er rangert høyere enn den norske, men nivået er jevnere enn rankingen tilsier. I Sverige har lagene mer ballbesittelse i angrepene, mens det er mer direkte i angrep i Norge. Det er to gode lag som møtes, men det er mulig å straffe dem på det de ikke er så gode på, sier Sessy Åsland. 

Selv om svenskene har vunnet serien 12 ganger, er ikke et stort publikum vanlig for dem. Det tror Sessy Åsland kan være en stor fordel for Brann. 

– Det blir rått å spille på Stadion igjen, og vi har sett veldig frem til dette. Supporterne har vært fantastiske i år. Jeg tror de vil ha en stor effekt i denne kampen, for tusenvis av kokende Brann-supportere kan bli et sjokk for Rosengård, sier hun. 

Kampen spilles onsdag klokken 18.00 og billetter kan må kjøpe allerede nå.

Annonse fra Obos-ligaen: