Senket Odd nok en gang

Daouda Bamba scoret kampens eneste mål i kveldens batalje mot tabelltreer Odd, og kopierte med det fjorårets prestasjon. Brann vinner 1-0 og tok en svært etterlengtet hjemmeseier.

I minusgrader på Brann Stadion fikk publikm omsider valuta for pengene da Daouda Bamba avgjorde oppgjøret med kampen eneste scoring et drøyt kvarter før full tid. I år som i fjor var det ivorianeren som ble tungen på vektskålen i en kamp der Brann var best fra start til slutt.

Annullert scoring før pause

Allerede i kampens første minutter var Brann frisk og skapte flere farligheter. I det 18. minuttet headet Veton Berisha ballen i mål etter et flott innlegg fra Gilbert Koomson. Dessverre for Brann og Berisha ble scoringen annullert for offside.

Brann ga seg ikke og fortsatte med å produsere gode muligheter. En strålende Fredrik Haugen fikk nesten lurt et inn skudd like etter annulleringen. Fire minutter senere kom Koomson gjennom på et godt løp etter en flott pasning fra keeper Håkon Opdal. Under sterkt press klarte ghaneseren dessverre ikke å presse avslutningen under tverliggeren.

Berisha med ny stor sjanse

Omgangens største sjanse kom i det 36. minutt da Kristoffer Barmen stusset ballen videre til Berisha på vei mot mål. Egersunderen avsluttet godt, men like til side for Sondre Rossbach i Odd-målet.

Det ble ikke tellende scoringer før pause. Brann var klart best, uten at laget var direkte sprudlende.

Forløsningen kom til slutt

Brann fortsatte trykket i 2. omgang, og var klart best også etter pause. Flere gode muligheter ble skapt, og Odd ble presset godt bakover gjennom hele omgangen.

I det 74. minutt kom omsider scoringen. Veton Berisha slo et flott innlegg fra venstrekanten. Innlegget traff Barmen i magen. En våken Bamba var først på nedfallsfrukten og sendte ballen enkelt forbi Rossbach. 1-0 til Brann!

Scoringen kom i en periode hvor Brann økte tempoet og dominerte i enda større grad enn tidligere i kampen. Lite tvil om at dette var fortjent.

Odd måtte lengre frem på banen etter at Brann tok ledelsen. Det førte til at hjemmelaget fikk flere gode kontringsmuligheter. Nærmest var Berisha igjen, men skuddet hans fra rundt åtte meter ble blokkert.

Brann kontrollerte sluttminuttene forbilledlig. Gjestene evnet aldri å true seieren

Brann vinner 1-0.

Brann - Odd 1-0 (0-0)

1-0: Daouda Bamba (74.)

28. serierunde Eliteserien. Brann Stadion. tilskuere. Dommer: Tommy Skjerven, Kaupanger IL. Gult kort: Fredrik Haugen, Vito Wormgoor og Kristoffer Barmen, Brann.

Brann (4-3-3): Håkon Opdal – Taijo Teniste, Vito Wormgoor, Bismar Acosta, Ruben Kristiansen (Thomas Grøgaard fra 26.) – Fredrik Haugen, Ruben Yttergård Jenssen, Kristoffer Barmen – Gilbert Koomson, Daouda Bamba (Aune Heggebø fra 90.), Veton Berisha (Sander Marthinussen fra 90.)

Odd (4-3-3): Sondre Rossbach – Odin Bjørtuft, Fredrik Semb Berge (Bilal Nije 46.), Steffen Hagen, Birk Risa – Vebjørn Hoff, Fredrik Oldrup Jensen, Joshua Kitolano – Elbasan Rashani, Torgeir Børven, Fredrik Nordkvelle (Jone Samuelsen fra 80.)