Senket Glimt med supermål!

Et vanvittig mål fra Bismar Acosta ordnet Branns tredje strake seier.

Med 2-1 på Aspmyra har Brann fullført en uke med tre seirer mot Stabæk, Sarpsborg og Bodø/Glimt og er raskt kommet opp i respektable 17 poeng.

Bismar Acosta var banens gigant før pause i Bodø med både målgivende og mål. Først sendte han avgårde en langpasning til Daouda Bamba etter 28 minutters spill. Pasningen burde vært stanset av Glimt midtstopper, men han feilberegnet og lot Bamba få fri bane mot mål.

Spissen nølte ikke, rundet keeper og fikset 1-0 etter en jevn åpning på kampen.

Nydelig seriesmål

Så gikk det bare tre minutter før Acosta markerte seg enda kraftige. Glimt slet med å avverge et Brann-angrep. Etter mye klabb og babb i feltet endte ballen foran nesen på Bismar, som kastet seg rundt i luften og dundret ballen i nettaket med et vanvittig skudd, nærmest en flygende volley!

Der og da virket seieren relativ sikker. Glimt forsøkte, men Brann kontrollerte. Da de gule likevel maktet å lure ballen i mål ved Fredrik Bjørkan rett før pause, var det plutselig spenning igjen.

Til tross for at Brann ikke orket å løpe like mye etter pause og ble presset bakover, skapte Glimt lite de siste 45 minuttene. Brann kontrollerte hjem en viktig 2-1-seier.

Med denne serieren har Brann fire trepoengere på de fem siste kampene og er kommet opp i 17 poeng i det laget har gjort unne ti av sesongens 30 seriekamper. Avstanden oppover til topp 3 er langtfra avskrekkende.

FAKTA

Bodø/Glimt - Brann 1-2 (1-2)

Eliteserien. Aspmyra stadion. 3721 tilskuere. Dommer: Dag Vidar Hafsås, Kolstad Fotball. Gult kort: Ruben Yttergård Jenssen.

0-1: Daouda Bamba (28.)
0-2: Bismar Acosta (31.)
1-2: Fredrik André Bjørkan (43.)

Brann (4-3-3): Håkon Opdal - Taijo Teniste, Bismar Acosta, Vito Wormgoor, Ruben Kristiansen (Christian Eggen Rismark fra 89.) - Amer Ordagic, Ruben Yttergård Jenssen, Petter Strand - Gilbert Koomson, Daouda Bamba (Gilli Rolantsson fra 58.), Veton Berisha (Henrik Kjelsrud Johansen fra 90.).

Bodø/Glimt (4-3-3): Ricardo Friedrich - Erlend Dahl Reitan, Vegard Bergan (Vegard Leikvoll Moberg fra 63.), Marius Lode, Fredrik André Bjørkan - Ulrik Saltnes, Patrick Berg, Håkon Evjen - Philip Zinckernagel, Geir André Herrem (Endre Kupen fra 63.), Amor Layouni.

Det er verdt å merke seg at Rosenborg er neste motstander. De kommer til Bergen søndag 26. mai klokken 20.00.