Seiret mot internasjonal motstand i Riga

Over flere helger i starten av året reiste Brann til Riga Cup med spillere fra Brann og Kniksen-Akademiet. G15-laget gikk helt til topps i turneringen og de andre lagene yppet seg mot topplag fra Europa.

Annonse:
  • Toppbilde: Branns G15-lag kunne juble over seieren i Riga Cup. 

Årets deltakelse i Riga Cup i regi av Kniksen-akademiet for årsklassene 2011, 2010 og 2009 er overstått. Totalt har 68 spillere fra rundt 25 forskjellige lokale klubber på Vestlandet fått internasjonale referanser, positive sportslige prestasjoner og en god start på fotballåret 2024.

Spillerne og deres respektive klubber har vært gode ambassadører gjennom turneringene både sportslig og utenomsportslig. Med et sterkt fokus på prestasjon har det blitt levert prestasjoner som står Brann-DNA-et nært med angrepsvillig, gjennombruddsdyktig og kontrollert fotball, kombinert med et høyt defensivt press og hurtige omstillinger.

Kort oppsummert har unge lovende vestlendinger fått måle krefter mot klubber som Leicester City, Juventus, Hammarby, Riga FC og West Finland m.fl.

Samtlige årskull har gjennom sine prestasjoner vist god utvikling og progresjon gjennom turneringene både individuelt og kollektivt.

Av mer bemerkelsesverdige prestasjoner vil vi trekke frem; G-15 som gikk hele veien til topps!

G-14 som slo stormakten Juventus 5–0 og spilte en tett og jevn batalje mot Leicester City som endte 0–0, men fort kunne endt i Branns favør.

Brann G14 - Riga cup.jpg
Branns G14-lag i Riga Cup.

G-13 hvor begge lagene la hver sin minneverdige prestasjon mot henholdsvis FC Tallinn og Hammarby TFF.

Brann G13 - lagbilde.jpg
Branns G13-lag i Riga Cup. Brann deltok med to lag, her er et samlet lagbilde. 

Til slutt vil vi takke de lokale klubbene, spillerne og støtteapparat som har vært med å bidra til årets vellykkede deltakelse i Riga cup.

 

Annonse fra Eliteserien: