Seier på Lerkendal

En scoring i hver omgang sørget for at Brann kunne reise hjem fra Lerkendal med tre poeng etter en 2–0-seier.

NB: Vises ikke videoen over, se høydepunktene direkte på YouTube her

Kampen på Lerkendal startet med at Rosenborg satte press på Brann, og i åpningsminuttene var det vertene som skapte noen halvsjanser.

Men midtveis i omgangen var Brann mer inne i kampen, og et frispark fra sidelinjen fant hodet til Sivert Heltne Nilsen i feltet. Brann-kapteinen fikk hodet på ballen før RBKs keeper headet Brann i ledelsen etter 23 minutter.

Bård Finne hadde også to gode muligheter til å øke Branns ledelse like etter den første scoringen, men to redninger fra Rosenborgs keeper hindret scoring på begge skuddene.

Etter 36 minutter hadde Brann sin andre ball i nettet, men scoringen ble annullert for offside.

Mot slutten om den første omgangen skapte Rosenborg flere sjanser, men enten gikk de utenfor eller så reddet Mathias Dyngeland.

I den andre omgangen hadde Brann ballen mye, mens Rosenborg prøvde seg på noen kontringer.

Men etter 78 minutter ble Finne spilt gjennom, og etter å ha hatt noen sjanser i første omgang gjorde han ingen feil denne gangen. Etter et løp i bakrom på 40 meter kom han gjennom med RBKs keeper og satte ballen i mål.

Like før slutt hadde Rosenborg en redusering i nettet, men etter en VAR-sjekk ble den annullert for offside.

Branns neste kamp, etter tre strake bortekamper, er på Stadion mot Sandefjord mandag 8. mai klokken 18.00. Billetter kan kjøpes allerede nå her.

Rosenborg–Brann 0–2 (0–1)

0–1: Sivert Heltne Nilsen (23.)
0–2: Bård Finne (78.)

Eliteserien, runde 18. Lerkendal Stadion. Tilskuertall: 13.021. Dommer: Espen Eskås, Bækkelagets SK. Gult kort: Adrian Pereira, Sam Rogers, Erlend Dahl Reitan, Kristall Ingason, Leo Cornic, Rosenborg. Sivert Heltne Nilsen, Brann.

Brann (4–3–3): Mathias Dyngeland – Svenn Crone, Japhet Sery Larsen, Ruben Kristiansen, David Møller Wolfe – Mathias Rasmussen (Fredrik Pallesen Knudsen fra 90.), Sivert Heltne Nilsen, Felix Horn Myhre – Ole Didrik Blomberg, Bård Finne (Aune Heggebø fra 85.), Niklas Jensen Wassberg (Frederik Børsting fra 74.).