Seier i Åsane

Brann vant 2–0 i bergensderbyet mot Åsane!

Se høydepunktene fra kampen i videovinduet over.

Brann var best på Åsane Arena og skapte flere fine målsjanser i første omgang. De to største kom etter en halvtime. Først fikk Karoline Haugland skutt fra omtrent syv meter, men keeper reddet. Like etter fikk Maria Brochmann en god avslutningsmulighet fra ti meter, men ballen gikk over mål. Dermed stod det 0–0 til pause.

Andre omgangs første målsjanse kom etter fem minutter, da Brann fikk frispark fra drøyt 20 meter. Marit Bratberg Lund sendte ballen over muren, men en god redning hindret scoring.

Etter en time kom kampens første scoring. Brann spilte seg fint opp på høyresiden og Cecilie Kvamme dro av Åsane-backen før hun slo ballen inn foran mål. Der var Brochmann suveren i luften og stanget ballen i mål. 1–0!

Brann så ut til å ha full kontroll på ledelsen ut kampen og var nærmere 2–0 enn Åsane var utligning. For eksempel da Rakel Engesvik banket ballen i stolpen åtte minutter før slutt.

Tre minutter senere kom den andre scoringen. Andrine Hegerberg slo et innlegg foran mål, der Sara Ritter fikk kranglet ballen i mål. Hennes første scoring i Toppserien, og Brann ledet 2–0!

Flere scoringer ble det ikke. Brann vant fortjent 2–0 i bergensderbyet og klatrer dermed opp til fjerdeplass på tabellen. Neste kamp er allerede på lørdag 27. mai. Da kommer Røa på besøk til Stemmemyren. Billetter til kampen finner du her!