Gilli Rólantsson feirer scoring mot Andorra 4. september 2017.

Se, en landslagshelt

Matchvinner Gilli Rólantsson har med seg mye positiv energi inn mot Sogndal-kampen etter den avgjørende scoringen mot Andorra.

Annonse:

Vår egen Gilli Rólantsson ble matchvinner da Færøyene slo Andorra med 1-0 i VM-kvalifiseringen søndag kveld. Målet var også hans første for landslaget.

Du kan se målet hans i dette innslaget på kvf.fo.

Full jubel da Gilli Rólantsson sikret seieren mot Andorra.
Full jubel da Gilli Rólantsson sikret seieren mot Andorra.

Seieren betyr at laget nå står med åtte poeng etter åtte kamper, noe som er ny rekord for de hvite og blå:

-  Det var deilig å score, men det viktigste var at vi vant og tok tre poeng, sier hovedpersonen selv, som påpeker at Andorra slo Ungarn tidligere i kvalifiseringen.

Noen dager i forveien ble det tap 1-5 mot stjernegalleriet fra Portugal med Cristiano Ronaldo i spissen, men det var egentlig en god opplevelse:

-  Vi lå lenge under bare med 1-2 og hang med en stund, så det var litt show. Portugal er helt i verdensklasse, så det var en erfaring å ta med seg, sier Gilli.

En god kvalifisering

Færøyene vant også 2-0 mot Latvia tidligere i kvalifiseringen og skal spille mot dem igjen:

-  Dette kan bli bra, vi kan slå dem igjen om vi kan stille med skadefritt mannskap, sier matchvinneren fra Andorra-kampen.

Med ca. 50.000 innbyggere så er Færøyene nesten på størrelse med Sarpsborg by i Norge. Det ser ut til at landslaget kan havne midt på tabellen i gruppe B i VM-kvalifiseringen:

-  Jeg syntes folket har en super innstilling der hjemme, det er perfekt. Vi vil spille bedre hele tiden. Flere spillere er på vei vekk fra den hjemlige serien, det gjør oss også bedre, sier 25-åringen.

Folket følger med

Oppmerksomheten har vært stor etter søndagens scoring og seier mot Andorra:

-  Folket er glade for at jeg har scoret mitt første mål og fordi det går så bra i Brann. Spesielt familien er glade, siden det har vært ekstra forventninger til meg på landslaget. Derfor var det ekstra gøy at det gikk så bra mot Portugal og Andorra, forteller han.

Også når han var tilbake i Bergen fortsatte oppmerksomheten:

-  Spillerne spøker selvsagt litt med meg, men gleder seg samtidig over målet mitt.

Fra «underdog» til storebror

Etter to kamper på internasjonalt nivå  er det tilbake til Bergen og Eliteserien.

Vi skal vise hvem som bestemmer på Brann Stadion.

— Gilli Rólantsson
-  Jeg føler meg i form og skal ta med meg det jeg har opplevd til å bli bedre. For meg har landslagsoppholdet vært positiv.

-  Det er greit å komme seg litt bort, få litt ny energi og snakke med sine venner. Og når man i tillegg scorer mål gir det masse energi og selvtillit som jeg tar med meg inn på lørdag, sier han.

Som spiller på Færøyene er han vant til å være «underdog». Mot Sogndal blir rollene snudd på hodet når lillebror fra trivelsfylket kommer på besøk:

-  Vi spiller på hjemmebane og skal selvfølgelig vinne alle kamper på Stadion. Men Sogndal er et bra lag og alle vet at det blir krig når vi møttes.

-  Det viktige er at vi gjør vår greie for å score mål og så skal vi vise hvem som bestemmer på Brann Stadion, avslutter han.

Om Gilli blir matchvinner nok en gang kan du se på lørdag da Brann tar i mot Sogndal klokken 18.00 på Stadion.

Kjøp billetter her

Alle bilder: Sigmar Mørkøre
Annonse fra Eliteserien: