Scoret sitt første mål for Brann

Robert Taylor, Marcus Mehnert og Thomas Grøgaard scoret Brann sine mål i 3–0-seieren mot Sotra SK.

Brann startet kampen best og hadde flere sjanser i åpningsminuttene. Allerede etter åtte minutter tok hjemmelaget ledelsen, etter at Robert Taylor plukket opp en feilpasning i Sotra-forsvaret. Alene med keeper gjorde han ingen feil og scoret med det sitt første mål i Brann-drakten.

Etter 20 minutter hadde Brann sin andre ball i nettet, da Aune Heggebø satte inn en retur fra keeper etter en heading fra Kristoffer Barmen. Men linjedommeren var fort oppe med flagget og annullerte for offside.

Men etter 25 minutter var Mehnert frempå igjen. Et perfekt innlegg fra Gilli Rólantsson på høyrekanten traff hodet til Mehnert som kontant headet inn 2–0.

Og fem minutt før pause fikk Brann straffe da Amer Ordagic ble lagt i bakken på hjørnet av 16-meteren. Mehnert gjorde seg klar, men banket ballen via treverket og ut.

Lobbet over keeper

Etter hvilen fortsatte Brann å styre kampen, men Sotra sto godt i mot. Det ble også gjort fem bytter i løpet av pausen (se kampfakta nederst i artikkelen).

Etter en drøy time kom kampens siste bytte. Da ble Erlend Hustad byttet inn for Aune Heggebø, og fikk med det sine første minutter i Brann-drakten. Han ble hentet fra Notodden i fjor sommer, men reiste rett på lån til Nest-Sotra. Der brakk han foten, og de siste månedene har han brukt på å trene seg tilbake fra skaden.

Etter 74 minutter kom Branns tredje scoring. Barmen slo en pasning fra midtbanen og over forsvaret til Sotra. Ballen ble tatt ned på brystet av Thomas Grøgaard som på lobbet ballen over keeper og i mål.

Ny kamp på fredag

Allerede på fredag er det ny kamp og motstander er finske HJK Helsinki, som har vunnet 29 seriemesterskap. Billettene til denne kampen koster 50 kroner for barn og partoutkortinnehavere, for voksne er prisen 100kr.

Her kan du kjøpe billetter.

Brann – Sotra 3–0 (2–0)

Vestlandshallen. Treningskamp fotball, menn. Dommer: Steinar Hauge, Bjarg. Gult kort: Kristoffer Barmen.

Mål: 1–0: Robert Taylor (8.), 2–0: Marcus Mehnert (25.), 3–0: Thomas Grøgaard (74.)

Brann (4-3-3): Eirik Holmen Johansen (Markus Olsen Pettersen fra 45.) - Gilli Rólantsson, Ole Martin Kolskogen (Christian Eggen Rismark fra 45.), Bismar Acosta (David Møller Wolfe fra 45.), Thomas Grøgaard - Amer Ordagic, Daniel Pedersen (Ruben Kristiansen fra 45.), Kristoffer Barmen - Aune Heggebø (Erlend Hustad fra 62.), Marcus Mehnert, Robert Taylor (Mikal Berg Kvinge fra 45.).