Scoret etter ti minutter i debuten

Filip Delaveris møtte sine nye lagkamerater for første gang torsdag morgen. Timer senere scoret han sitt første mål, etter bare ti minutter på banen.

Molde vant treningskampen 2–1, men for Branns ferskeste signering ble det en fin debut. For etter at han kom til Bergen og signerte for Brann i forrige uke har 20-åringen Delaveris vært i innreisekarantene. Den var over onsdag kveld, og torsdag morgen møtte han sine nye lagkamerater for første gang før han reiste til Molde. Etter en knapp time ble han byttet inn, og bare ti minutter senere slo han keeperen i hodeduell og headet inn reduseringen til Brann.

Slik var kampen:

Allerede etter to minutter kunne Brann fått en stor sjanse. Aune Heggebø snappet ballen fra Molde-forsvaret og kunne vært alene gjennom med keeper, men en lang forsvars-tå hindret sjansen.

Kampens første virkelig store sjanser var det Molde som hadde, etter at et tilbakespill mot Håkon Opdal ble snappet av Magnus Wolf Eikrem. Men Opdal var ute og gjorde seg så stor han kunne, og fikk hindret scoring.

Etter 26 minutter tok Molde ledelsen. En kort corner ble slått langs bakken inn foran Opdal, der Mathis Bolly tuppet ballen forbi keeper og i mål. Bare to minutter senere var Bolly frempå igjen og doblet ledelsen for Molde. Molde kontret og et innlegg fant Bolly på første stolpe som satte inn 2–0.

Molde gikk til pause med en fortjent 2–0-ledelse. I pausen gjorde Brann et keeperbytte, samt at Ruben Kristiansen kom inn for Jon-Helge Tveita.

Debutant-scoring

Bare fire minutter ut i omgangen fikk Brann en god mulighet, etter et fint angrep på høyresiden. Ballen havnet hos David Møller Wolfe på 11-meter, men avslutningen satt ikke.

Det gjorden den derimot etter 69 minutter. Brann byttet inn Filip Delaveris etter 58 minutter, og drøye ti minutter senere noterte han seg for sin første scoring. Han havnet i hodeduell med keeper, og fikk headet ballen mot mål. Molde-forsvaret prøvde å klarere på streken, men ballen var over linjen.

Delaveris ble klarert for spill i går kveld, etter at han avga sin andre negative koronatest og hadde sonet ferdig innreisekarantenen på syv dager.

Brann gjorde en mye bedre andre omgang, men klarte aldri å utligne Moldes forsprang.

Molde – Brann 2–1 (2–0)
Aker Stadion. Gule kort: Ole Martin Kolskogen, Kristoffer Barmen, Brann.

1–0: Mathis Bolly (26.)
2–0: Bolly (28.)
2–1: Filip Delaveris (69.)

Brann (4–3–3): Håkon Opdal (Eirik Holmen Johansen fra 46.) – Jon-Helge Tveita (Ruben Kristiansen fra 46.), Ole Martin Kolskogen, Vegard Forren, David Møller Wolfe – Kristoffer Barmen, Petter Strand, Thomas Grøgaard – Daouda Bamba (Filip Delaveris fra 58.), Aune Heggebø (Erlend Hustad fra 58.), Robert Taylor.